TheMagnet®: Τολμηρά βήματα που καθορίζουν το μέλλον

Συσσωρεύοντας τεράστια εμπειρία μέσα από την 25χρόνη επιτυχημένη του πορεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ο Περικλής Θεοδωρίδης κάνει το δικό του επιχειρηματικό εγχείρημα, με το TheMagnet®, θέλοντας να καταστήσει προσβάσιμες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, management και τεχνολογίας, σε όλες τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o κ. Θεοδωρίδης αναλύει τα πλάνα του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος του, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τα τολμηρά βήματα καθορίζουν το μέλλον και πως η φιλοδοξία στο να ηγηθείς απαιτεί το θάρρος να προσαρμοστείς.

Μετά από χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τολμήσατε εν μέσω της πανδημίας να προβείτε σε νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. Ποιο είναι το νέο επιχειρηματικό σας εγχείρημα;
Μετά από 25 χρόνια σημαντικής, παραγωγικής και επιτυχημένης θητείας και αποδεδειγμένης πορείας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, και με ειδίκευση στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στην εταιρική διαπραγμάτευση, στις σχέσεις με πελάτες, στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ανάπτυξη σε εταιρείες στις ΗΠΑ και Κύπρο, αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή τη νέα δραστηριότητα. Έχω συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία και θέλω να την αξιοποιήσω δημιουργικά, να τη διοχετεύσω στον κόσμο του επιχειρείν.

Το νέο μου εγχείρημα ονομάζεται TheMagnet® και αφορά συμβουλευτικές υπηρεσίες management και τεχνολογίας, προσφέροντας παράλληλα ολοκληρωμένες λύσεις μέσω συνεργειών με προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες.

Θέλουμε να κάνουμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες προσβάσιμες σε κάθε επιχείρηση και να δημιουργούμε επιχειρηματικές σχέσεις που να βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και την υπευθυνότητα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το επιχειρηματικό μας μοντέλο βοηθά τις εταιρείες να μετατρέψουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες (capex) σε λειτουργικές δαπάνες (opex) για καλύτερη οικονομική διαχείριση, στοχεύοντας σε μια συνεχή επιχειρηματική και λειτουργική μακροπρόθεσμη σχέση με τους επιχειρηματικούς πελάτες μας. Πιστεύουμε ότι τα τολμηρά βήματα καθορίζουν το μέλλον και ότι η φιλοδοξία στο να ηγηθείς απαιτεί το θάρρος να προσαρμοστείς.

Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει η TheMagnet; Επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες εταιρείες ή άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένο τομέα της Οικονομίας
Οι συμβουλευτικές μας υπηρεσίες και λύσεις εφαρμόζονται σε διάφορες πτυχές μιας επιχείρησης από τους πελάτες της, τα προϊόντα, την επαφή με τους πελάτες και τις υπηρεσίες, έως τις λειτουργίες, τις στρατηγικές και τον οργανισμό καθαυτό, για να δημιουργήσουν πραγματικό θετικό αντίκτυπο για μια επιχείρηση. Επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας επιλεκτικά ενώ παράλληλα είμαστε πλήρως προσανατολισμένοι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και προτεραιότητες των πελατών μας. Δεν υπάρχουν όρια όταν δημιουργείς νέες τάσεις και καινοτομίες…

Οι υπηρεσίες μας εκτείνονται σε πολλούς τομείς εμπειρογνωμοσύνης και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων όπως επιχειρηματική στρατηγική και επαναπροσδιορισμός (rebranding), προϊοντική στρατηγική, σχεδιασμός λύσεων, στρατηγική στις πωλήσεις και μάρκετινγκ, ψηφιακό μάρκετινγκ και κοινωνικά δίκτυα, τεχνητή νοημοσύνη (AI), μετασχηματισμός επιχειρήσεων (business transformation) κανάλια και υπηρεσίες, επιχειρηματική ευφυΐα και ανάλυση δεδομένων (Insights), εταιρική επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, εταιρικό λόμπι, εταιρικές εκδηλώσεις, διαχείριση έργων, υλοποίηση και ανάλυση δεικτών απόδοσης υποστήριξης πελατών και εκπαίδευση.

Ποια είναι η ομάδα του The Magnet και ποιο το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό της υπόβαθρο;
Η TheMagnet® είναι μια πλατφόρμα αξιόπιστων, έμπειρων συμβούλων για όλους τους τύπους επιχειρήσεων και παρέχει καινοτόμες, εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις σε όλους τους κλάδους αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές, κατάλληλες δεξιότητες και τεχνογνωσία.

Άτομα επαγγελματίες, αυτο-εργοδοτούμενοι, μικρές εταιρείες, freelancers, προσανατολισμένα στα αποτελέσματα, με πάθος για συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των πελατών και με τις κατάλληλες δεξιότητες, μπορούν να αποταθούν στη TheMagnet®, να αξιολογηθούν και να γίνουν συνεργάτες κάτω από το δυνατό brand του οικοσυστήματος της για να αξιοποιήσουμε μαζί ένα ευρύ δίκτυο εταιρικών πελατών. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά άτομα επαγγελματίες με εξαιρετικές δεξιότητες οι οποίοι λόγω διαφόρων καταστάσεων δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητες ή τις ιδέες τους.

Ο άμεσα στενός μου συνεργάτης και founding partner είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με 25χρονη εμπειρία στον τομέα της διαφήμισης και του σχεδιασμού, με εξειδίκευση στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας, δημιουργικής στρατηγικής, σχεδίασης και διεκπεραίωσης ολοκληρωμένων προτάσεων διαφημιστικής προβολής.

Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει η TheMagnet και τι πιστεύετε ότι είναι το συστατικό στοιχείο που θα συμβάλει ώστε να κάνει την διαφορά στον τομέα της;
Όπως έχετε αντιληφθεί ο στόχος μας είναι πολύπλευρος. Από τη μια καλύπτουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις και ποιοτικές υπηρεσίες επομένως είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ προμηθευτών και εταιρικών πελατών (Connecting Businesses), και από την άλλη δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες που όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά και κέρδους, και να προσφέρουν και να λαμβάνουν (Connecting Professionals). Αν θέλει κάποιος να είναι ένα κομμάτι του μέλλοντος και να μην χαθεί στον εγωκεντρισμό και τις αδυναμίες που σίγουρα είτε σαν οργανισμός είτε σαν άνθρωπος έχει, η TheMagnet® παρέχει πρόσφορο έδαφος να δημιουργήσει, όχι εντός εταιρικών καλουπιών, αναπτύσσοντας αυτές τις νέες τάσεις και ιδέες και να προωθηθεί λειτουργικά μέσα από το δίκτυο του brand.

Ποια εικόνα αποκομίζετε από την επιχειρηματική κοινότητα σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις προοπτικές – αισιοδοξία τους για επανάκαμψη.
Οι μεγάλες προκλήσεις για τις Κυπριακές Επιχειρήσεις είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η αποπληρωμή των χρεών τους που έχουν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας, το εργατικό κόστος, οι επιπτώσεις από το Brexit, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, το κόστος των πρώτων υλών, η έλλειψη εργατικού δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες. Είναι εμφανές ότι θα επικρατήσει μία δύσκολη κατάσταση το 2021.

Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια να εξαλείψουμε τις πληγές που μας έχει κληροδοτήσει η πανδημία αλλά και η οικονομική κρίση, και η Κυβέρνηση να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για ανάκαμψη και ενδυνάμωση της οικονομίας. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το οικονομικό μας μοντέλο, που σίγουρα θα στηρίζει μεν τους παραδοσιακούς τομείς (τουρισμό, υπηρεσίες, ακίνητα) αλλά και να προωθεί νέους τομείς όπως έρευνα και καινοτομία, εκπαίδευση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ναυτιλία, ψηφιακή οικονομία. Πρέπει να ενισχύσουμε την ελκυστικότητα της Κύπρου για ξένες επενδύσεις. Λύσεις υπάρχουν όμως απαιτείται ηρεμία και ορθολογική σκέψη και στρατηγική. Η ισχύς εν τη ενώσει… Ισχύ μέσα από την συνεργασία και την ένωση. Να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας, να καλύψουμε τις αδυναμίες μας, να έχουμε διάρκεια και στο τέλος να πετύχουμε!
 

https://themagnet.com.cy

https://www.facebook.com/themagnetcy

https://www.linkedin.com/company/themagnetcy

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης