Αναβάθμιση Εθνικού Συστήματος Πληροφοριών Schengen (SIS Recast) για την Ελληνική Αστυνομία

Η NetU έχει αναλάβει μετά από ανοικτό διαγωνισμό, την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Πληροφοριών Schengen της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (SIS Recast). Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη εξελιγμένης εφαρμογής γενικών αναζητήσεων, προς ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σύστημα πληροφοριών Schengen αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση σύστημα δημόσιας ασφάλειας στην Ευρώπη και έχει ως σκοπό τη διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ένα υψίστης ασφάλειας διεθνές σύστημα που χρησιμοποιείται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στη Συνθήκη του Schengen, με σκοπό τη διαχείριση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, καθώς και την επιβολή του νόμου, μεταξύ των κρατών μελών.

Το SIS Recast αποτελεί μια σημαντική αναθεώρηση του συστήματος πληροφοριών Schengen στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση της ασφάλειας και προσβασιμότητας του συστήματος, τη συλλογή και επεξεργασία επιπρόσθετων πληροφοριών, τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της Europol, την ενσωμάτωση πληροφοριών σε σχέση με την τρομοκρατία, την περαιτέρω αξιοποίηση βιομετρικών στοιχείων, καθώς και σημαντικές αναβαθμίσεις.

Η NetU εξειδικεύεται στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και έχει υλοποιήσει το υφιστάμενο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών Schengen της Ελληνικής Αστυνομίας το 2013. Έχει επίσης υλοποιήσει τα αντίστοιχα συστήματα για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Κροατίας. Με τρεις υλοποιήσεις, η NetU θεωρείται ως ένας από τους κύριους παρόχους συστημάτων Schengen στην Ευρώπη.

Η σύμβαση υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2020 και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία σε όλα τα κράτη μέλη το Δεκέμβριο του 2021. Η συμβατική αξία του έργου συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης ανέρχεται στα €2.266.528,00 πλέον Φ.Π.Α.

 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»