Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών του φετινού “European Researchers’ Night”!

Ενώνοντας δυνάμεις με τους σημαντικότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) δημιούργησε έναν μαγικό ψηφιακό κόσμο, «ταξιδεύοντας» και φέτος μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκδήλωση του European Researchers’ Night.
 
Η πρώτη ψηφιακή εκδοχή της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου, διοργανώθηκε πρόσφατα, προσελκύοντας πληθώρα επισκεπτών στην διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε.
 
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έναν εντυπωσιακό ψηφιακό εκθεσιακό χώρο και να παρακολουθήσουν ζωντανά πειράματα, παιχνίδια και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παρουσιάσεις, μέσα από τα 70 και πλέον περίπτερα που στήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης και στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ερευνητές και ερευνήτριες από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς και επιχειρήσεις.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφιακή έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας του European Researchers’ Night, να περιηγηθούν στα περίπτερα και να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο.
 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος σημείωσε πως η Έρευνα, η Καινοτομία και οι Ψηφιακές Τεχνολογίες συνδράμουν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ευέλικτου, αποδοτικού και φιλικού προς τον πολίτη κράτους, μίας δυναμικής και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας και μίας ανοικτής, ευημερούσας και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας. Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει τη σημαντικότητα της καλλιέργειας κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας, η οποία επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτής του European Researchers’ Night.
 
 
Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η καινοτομία, καθώς αναδιαμορφώνουν τον τρόπο που λειτουργούν και που αλληλοεπιδρούν οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις, ακόμη και τα κράτη, εγκαινιάζοντας στην ουσία μία νέα εποχή για ολόκληρη την ανθρωπότητα και την Κύπρο. Εξήρε επίσης τη σημασία της καλλιέργειας κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον της χώρας, ενώ κάλεσε το κοινό να συνεχίσει την εξερεύνηση με ενθουσιασμό και περιέργεια.
 
Επιπρόσθετα, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης, στην οποία αναδείχθηκε, όπως είπε, το εξαίρετο ερευνητικό έργο που επιτελείται στην Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης και στον ευρύτερο σκοπό του ΙδΕΚ που είναι η ενίσχυση μίας κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας, ενθαρρύνοντας τη νεότερη γενιά και ειδικότερα τα παιδιά, να εμπλακούν ενεργά στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας.
 
Σημαντική θέση στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε για 14η χρονιά στην Κύπρο και που φέτος έφερε τον τίτλο «Έξυπνες και Πράσινες Πόλεις», είχε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν η έρευνα και η καινοτομία στη δημιουργία σύγχρονων, οικολογικών και έξυπνων πόλεων.
 
Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάβανε μεταξύ άλλων, ζωντανές συνεντεύξεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή κρατικών και ιδιωτικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης και ζωντανή τελετή βράβευσης, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές των μαθητικών Διαγωνισμών «ΜΕΡΑ-ΤΕΚΕ 2019-2020» και του φοιτητικού διαγωνισμού «ΦΟΙΤΩ 2020», που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΙδΕΚ.
 
Ο θεσμός European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Δειτε Επισης

Δωρεάν υπηρεσίες και μειωμένες χρεώσεις από την Ελληνική Τράπεζα για τους πελάτες της
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)