Επ. Επικοινωνιών: Βάσιμες υποψίες παραβίασης κανόνων από υπηρεσίες εταιρείας

InBusinessNews  17/11/2020 17:00
Επ. Επικοινωνιών: Βάσιμες υποψίες παραβίασης κανόνων από υπηρεσίες εταιρείας

Επ. Επικοινωνιών: Βάσιμες υποψίες παραβίασης κανόνων από υπηρεσίες εταιρείας

InBusinessNews  17/11/2020 17:00
Βάσιμες υποψίες ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την «YOLKA MOBILE CYPRUS», της εταιρείας εταιρεία Fresh Point Technology S.L., παραβιάζουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς σχετικά με την περιαγωγή εντός της Ένωσης και συγκεκριμένα, διαφαίνεται πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπό το καθεστώς της μόνιμης περιαγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτρόπου Επικοινωνιών. 

RELATED ARTICLES


 
Συγκεκριμένα, «κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε το γραφείο του ΕΕ,  δημιουργούνται βάσιμες υποψίες ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται παραβιάζουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς σχετικά με την περιαγωγή εντός της Ένωσης. Συγκεκριμένα, διαφαίνεται πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπό το καθεστώς της μόνιμης περιαγωγής».
 
H εταιρεία Fresh Point Technology S.L. υπό την εμπορική επωνυμία «YOLKA MOBILE» προσφέρει στην κυπριακή αγορά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω της διανομής ισπανικών καρτών SIM, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας και μέσω σελίδας στο Facebook, επονομαζόμενης «YOLKA MOBILE CYPRUS».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται κατά παράβαση της Κυπριακής Νομοθεσίας  όπου προνοείται ρητώς ότι οργανισμοί που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών εντός της Επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν υποχρέωση υποβολής επίσημης κοινοποίησης στον Επίτροπο. Η παροχή δικτύου ή/και υπηρεσιών κατά παράβαση του Νόμου αποτελεί ποινικό αδίκημα. Παράλληλα, πρόσωπα τα οποία εν γνώση τους χρησιμοποιούν δίκτυα ή/και υπηρεσίες που παρέχονται κατά παράβαση του Νόμου, θεωρούνται ομοίως ως ενεργούντες έναντι του Νόμου και κατ’ επέκταση ως ένοχα ποινικού αδικήματος, και σε περίπτωση καταδίκης τους υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή/και σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα χίλια επτακόσια ευρώ (€1.700).
 
«Ενημερώνουμε το κοινό ότι η αγορά και χρήση τέτοιων καρτών στην Κύπρο δυνατόν να παραβιάζουν το Άρθρο 149(4) του Νόμου 112(Ι)/2004, το οποίο καλείται να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία» αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Ο Επίτροπος Επικοινωνιών απευθύνει τέλος έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση όπου περιέλθουν στην αντίληψη σας ενέργειες άλλων εταιρειών οι οποίες προσφέρουν, ή φαίνεται να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, το κοινοποιήσετε στο γραφείο μας άμεσα, ούτως ώστε να προβούμε σε ανάλογες ενέργειες πάταξης τέτοιων παράνομων ενεργειών, με γνώμονα πάντα την δική σας προστασία.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας