Ο Πρόεδρος της Huawei Europe αναλύει το ρόλο της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης

Το Global Peter Drucker Forum 2020 πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη της Αυστρίας, στην γενέτειρα του πρωτοπόρου του management. Η ετήσια διήμερη εκδήλωση, η 12η από το 2009, συγκεντρώνει επαγγελματίες του σύγχρονου Management από όλο τον κόσμο. Το φετινό Forum είχε ως αντικείμενο συζήτησης το ρόλο της ηγεσίας και τη διαχείριση κρίσεων στην εποχή του COVID-19. 

Σύμφωνα με τον Richard Straub, ιδρυτή του Drucker Forum, η ηγεσία τον 21ο αιώνα  βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, υποστηρίζοντας το ρητό της φετινής εκδήλωσης «ηγεσία παντού (leadership everywhere)».  

Απευθυνόμενος στο κοινό σχετικά με την καινοτομία, τη διαφάνεια και τη συνεργασία σε δύσκολους καιρούς, ο James Li, μέλος του Supervisory Board της Huawei και Πρόεδρος της Huawei Europe, μίλησε για τρία θέματα που θα έπρεπε να κατευθύνουν τους managers σήμερα: έμφαση στις βασικές αξίες της εταιρείας, καινοτόμος τεχνολογία και παγκόσμια συνεργασία.
«Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε αναπτύξει την πεποίθηση ότι η καλύτερη απάντηση στις αντιξοότητες είναι να είμαστε πελατοκεντρικοί. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης μιας πρόκλησης είναι να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες μας, αλλά και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε ο Li. 

Τόνισε επίσης ότι το τεχνικό προσωπικό της Huawei έκανε ακριβώς αυτό μετά από μια άλλη περίπτωση κρίσης, το τσουνάμι που προκλήθηκε μετά από σεισμό μεγέθους 9 βαθμών ρίχτερ στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011. Το τεχνικό προσωπικό ανακατασκεύασε 680 σταθμούς βάσης σε μόλις δύο εβδομάδες κάτω από δύσκολες συνθήκες, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πελατοκεντρικής αρχής της Huawei.

Με αφορμή τα πρόσφατα διδάγματα της φετινής χρονιάς, ο James Li ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καινοτομία και η συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν την ψηφιακή οικονομία μπροστά, ακόμη και σε αυτή την περίοδο κρίσης. Θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη».

Η Huawei χρειάστηκε στις αρχές του έτους μόλις 36 ώρες για να αναπτύξει ένα ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς σε ένα νεόκτιστο νοσοκομείο 1000 κλινών που δημιουργήθηκε ειδικά για ασθενείς με COVID-19 στην πόλη της Γουχάν. Τα ρομποτικά συστήματα που είναι συμβατά με λειτουργίες δικτύου 5G υψηλής ευρυζωνικότητας και γρήγορης απόκρισης έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την θερμοκρασία των ασθενών και να μεταφέρουν ιατρικά δείγματα και υλικά.

Επιπροσθέτως, η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα της 5G ευρυζωνικότητας και των υψηλών ταχυτήτων μετάδοσης για την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως η τηλεδιάσκεψη και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Ο James Li τόνισε επίσης την κοινωνική διάσταση της σύγχρονης ηγεσίας. Ανέφερε ότι: «Πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί, χωρίς αποκλεισμούς, αμερόληπτοι, πιο ενωμένοι, όχι διχασμένοι... Εάν μπορούμε να ωθήσουμε τον εαυτό μας να ενισχύσει τον ηγετικό ρόλο σε θέματα αξιών, καινοτομίας και παγκόσμιας συνεργασίας, μπορούμε να περάσουμε από αυτήν την κρίση μαζί και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση