Aυτό είναι το ψηφιακό «θαύμα» που νοικοκυρεύει μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Είναι αυτό που ίσως έλειπε από κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Το να είναι σε θέση δηλαδή να συγκεντρώσει τους προμηθευτές, τις αγορές και τις τιμολογήσεις της σε ένα ψηφιακό μέρος.

Με απλά λόγια, να έχει στη διάθεσή της, ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης προμηθειών, που αποτελεί και την ορθότερη στρατηγική για κάθε οργανισμό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλαγών.
 
Με την ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση κάθε βήματος στην αγοραστική διαδικασία (buying process), οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις περισσότερες από τις έντυπες ή χειροκίνητες διαδικασίες οι οποίες τις κρατάνε μακριά από τη διαφάνεια όσον αφορά τις δαπάνες, σε όλο το φάσμα της εταιρείας.
 
Χρησιμοποιώντας πίνακες ελέγχου βάσει ρόλων (role-based dashboards) με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μπορούνε να αντλήσουν σημαντικά στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να ελέγχουν και να μειώνουν τα έξοδά τους σε σημαντικό βαθμό. Μάθετε περισσότερα εδώ!
 
Πώς μπορεί μία μικρο-μεσαία επιχείρηση να εφαρμόσει εύκολα και γρήγορα μια ολοκληρωμένη λύση για διαδικασία προμηθειών (procure-to-pay solution);

 
Τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για τους υπαλλήλους της, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιεί εύχρηστα εργαλεία, μέσω μιας λύσης που είναι:
  • Προσαρμοσμένη σε λειτουργίες αλλά και σε τελικό κόστος με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης
  • Φτιαγμένη να βελτιώνει τις ταμειακές ροές (cash flow), τον έλεγχο και την τήρηση κανόνων (compliance) χωρίς πολυπλοκότητα
  • Σχεδιασμένη να εξελίσσεται καθώς η εταιρεία μεγαλώνει
  • Έτοιμη να «απελευθερώσει» τα άτομα της εταιρείας, ώστε να μπορούν να εστιάζουν σε στρατηγικές ανάθεσης συμβάσεων και εφοδιασμού (sourcing & procurement).
 
 
 
Βήμα προς βήμα το πώς γίνεται ο έλεγχος εξόδων και οι διαδικασίες προμηθειών με απόλυτη διαφάνεια μέσω του SAP® Ariba® Snap:
 
1. Περισσότερη αποδοτικότητα & εξοικονόμηση
Μέσω της αυτοματοποίησης κάθε βήματος στη διαδικασία source-to-pay, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιταχύνουν τις παραγγελίες αγορών (purchase orders) και τη διαχείριση τιμολογίων (invoice management), ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα πιθανά λάθη. Εκτός από εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, η αποτελεσματική έγκριση των τιμολογίων θα τις βοηθήσει να επωφεληθούν εκπτώσεων λόγω πρόωρης πληρωμής (early-payment discounts), μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος των μελλοντικών τους αγορών.
 
2. Αποτελεσματικότερη τήρηση κανόνων
Πλέον, τα άτομα της εταιρείας θα μπορούν, μέσω μιας απλής διαδικασίας, να κάνουν αγορές σε προσυμφωνημένες τιμές από τους προτιμώμενους προμηθευτές, διασφαλίζοντας ότι η προβλεπόμενη εξοικονόμηση θα φτάσει τον επιθυμητό στόχο. Έτσι, με ασφαλή και διασυνδεδεμένη διαδικασία επιλογής προμηθευτών, μπορούν οι εταιρείες να διαχειριστούν ακόμη καλύτερα τα έξοδά τους.
 
 
3. Εύκολη πρόσβαση και ομαλή μετάβαση προμηθευτών στο σύστημα
Οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν από την πρώτη κιόλας μέρα άμεση πρόσβαση σε μια αγορά με εξειδικευμένους προμηθευτές (σε εγχώρια και παγκόσμια κλίμακα). Όταν ένας νέος προμηθευτής κληθεί να συνεργαστεί μαζί τους, η αυτόματη ροή εργασίας (workflow) και οι ακριβείς πληροφορίες που θα παρέχουν, θα κάνει πιο ομαλή τη μετάβασή του στο σύστημα. Οι εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με προτιμώμενους προμηθευτές, να συγκρίνουν τις προσφορές τους και επιλέξουν την καλύτερη, η οποία θα παρέχει ό,τι και όποτε χρειάζεται, στην πιο ιδανική τελική τιμή.
 
4. Καλύτερες σχέσεις με τους προμηθευτές
Οι λύσεις SAP Ariba παρέχονται μέσω του Ariba Network, διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους προμηθευτές σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της διαφάνειας στο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και της συνεργασίας με τους προμηθευτές για εκπτώσεις πρόωρης πληρωμής (early-payment discounts), μπορούν όχι μόνο να ενισχύσουν τις σχέσεις των εταιρειών-προμηθευτών, αλλά και να μειώσουν σημαντικά τυχόν χρονοτριβές αναφορικά με την κατάσταση των πληρωμών (payment-status calls).
 

 
5. Βελτιωμένη διαχείριση των Ταμειακών Ροών (cash flow management)
Οι χρηματοοικονομικές αναφορές (financial reporting) και οι πίνακες ελέγχου βάσει ρόλων (role-based dashboards), θα παρέχουν έγκαιρα και ακριβή δεδομένα στις εταιρείες, για να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα έξοδα, το κεφάλαιο κίνησης (working capital) και τις ταμειακές ροές τους (cash flow).
 
6. Σύντομος χρόνος υλοποίησης & γρήγορη απόδοση επένδυσης (Return on Investment - ROI)
Το SAP Ariba Snap είναι διαθέσιμο μέσω του cloud και με την υποστήριξη των ειδικών, η υλοποίηση και λειτουργία του μπορεί να γίνει εφικτή σε 12 εβδομάδες (ή λιγότερο). Η εφαρμογή και υιοθέτηση αυτής της prepackaged και φιλικής προς τον χρήστη λύσης είναι ομαλή και γρήγορη, προσφέροντας άμεσα και ορατά αποτελέσματα (time to value).
 
Μάθετε εδώ πώς μπορεί η Supernova Consulting να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα έξοδα και τις διαδικασίες προμηθειών σας με απόλυτη διαφάνεια, μέσω  του SAP® Ariba® Snap!
 

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης