Cablenet: Επιτυχής έκδοση ομολόγου €40 εκατ. στη Μάλτα

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, η Cablenet Communications System plc εισήχθη επισήμως στο Χρηματιστήριο της Μάλτας, καταγράφοντας αξιοσημείωτη επιτυχία στην έκδοση ομολόγου. Ομόλογα αξίας 40 εκατ. ευρώ εκδόθηκαν και διανεμήθηκαν σε διάφορους επενδυτές της Μάλτας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο εισάγεται επισήμως στο Χρηματιστήριο της Μάλτας.

"Ξεκινήσαμε αυτήν τη διαδικασία τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν την εκδήλωση της πανδημίας στην Ευρώπη. Παρά τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία, η δύναμη της τεχνολογίας ένωσε τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της Κύπρου και της Μάλτας, οι οποίοι συνεργάστηκαν για το επιτυχές κλείσιμο αυτής της εξαιρετικά περίπλοκης διαδικασίας", δήλωσε ο Γιάννος Μιχαηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Cablenet.

Τα ομόλογα διανεμήθηκαν σε διάφορους ενδιάμεσους φορείς, καθώς και σε μετόχους και εργαζομένους της GO. Η Cablenet σύναψε συμφωνία προ-διάθεσης με διάφορους τοπικούς ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς φορείς, μέσω των οποίων κατανεμήθηκαν ομόλογα συνολικής αξίας 32 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 8 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν για τους μετόχους και τους εργαζομένους της GO. Η προσφορά για τους μετόχους και τους εργαζομένους της GO υπερκαλύφθηκε κατά 2,9 εκατ. ευρώ.

"Μας τιμά ιδιαίτερα η ακλόνητη στήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξε στην εταιρεία μας ο πλειοψηφικός μας μέτοχος, η GO plc, οι μέτοχοί της και οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί φορείς και επενδυτικά ιδρύματα της Μάλτας. Η ανταπόκριση σε αυτήν την προσφορά ήταν τεράστια και ενθαρρυντική, και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε με το φιλόδοξο πρόγραμμα εργασιών μας, με το οποίο θέλουμε να περάσουμε στα επόμενα στάδια ανάπτυξης και να προσφέρουμε επιπλέον αξία στους πελάτες και μετόχους μας", πρόσθεσε ο κος Μιχαηλίδης.

Η τεράστια ανταπόκριση σε αυτήν την προσφορά ομολόγων αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνει η αγορά της Μάλτας στην Cablenet, αλλά και την Κυπριακή οικονομία, για να συνεχίσει να προσφέρει εποικοδομητικά και ουσιαστικά στην αύξηση της ποιότητας ζωής της Κυπριακής  κοινωνίας.

Το δίκτυο της Cablenet καλύπτει επί του παρόντος περίπου το 55% των νοικοκυριών στην Κύπρο και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη ευρυζωνική κάλυψη, πολλά τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας και σταθερή τηλεφωνία με μία μόνο σύνδεση. Η κάλυψη επεκτείνεται στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει συνεχείς βελτιώσεις σε συστήματα και διαδικασίες για τη διατήρηση της κορυφαίας θέσης στην παροχή συγκλινουσών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην αγορά. Η Cablenet συνέχισε να διευρύνει τη βάση πελατών ευρυζωνικής σύνδεσης και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 73.000 συνδρομητές. Πιο πρόσφατα, η Cablenet αγόρασε το δικό της ραδιοφάσμα κινητής τηλεφωνίας, που της επέτρεψε να ξεκινήσει τη λειτουργία του δικού της δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η Εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτήν τη μετάβαση για να βελτιώσει σημαντικά τη θέση της στην αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τα επόμενα χρόνια και, ταυτόχρονα, να ενισχύσει τη θέση της ως ο κυρίαρχος πάροχος ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Αυτή η προσφορά ομολόγων αναμένεται να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της Cablenet τα επόμενα χρόνια.

"Αυτό είναι ακόμα ένα ορόσημο στην επιτυχημένη πορεία της Cablenet. Αντικατοπτρίζει έναν οργανισμό με όραμα που ξεκίνησε την πορεία του ως μια μικρή εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης το 2006 και πλέον έχει αναδειχθεί σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο ολοκληρωμένο πάροχο, μια εταιρεία που έχει εισαχθεί πλέον στο Χρηματιστήριο της Μάλτας και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Δεσμευόμαστε περισσότερο από ποτέ να επενδύσουμε σε τομείς που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας και, κατ' επέκταση, για την Κυπριακή οικονομία εν γένει", δήλωσε ο κος Μιχαηλίδης.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future