Β. Ειρήναρχος: Καθοριστικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην αναδιοργάνωση της Οικονομίας

Η τεχνολογία έχει τον καθοριστικό ρόλο τόσο στη διαχείριση της αβεβαιότητας όσο και στην αναδιοργάνωση της τεχνολογίας, ανέφερε στην ομιλία του ο Βαρνάβας Ειρήναρχος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Διοικητικός Σύμβουλος του Ομίλου Logicom στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.

Ο κ. Ειρήναρχος υπογράμμισε πως η πανδημία και η οικονομική  κρίση  που ακολούθησε, με  τους συνεχόμενους εγκλεισμούς και τα άλλα περιοριστικά μέτρα, ανέδειξε ίσως όσο ποτέ άλλοτε, τη σημασία της τεχνολογίας, όχι μόνο για την επιβίωση και συνέχιση της καθημερινότητας μας, αλλά και ως μέρος της λύσης για αντιστροφή της πορείας και ταχεία ανάκαμψη.

«Αυτό  που  είναι  ξεκάθαρο  είναι  το  γεγονός  ότι η πανδημία έχει γίνει καταλύτης για αλλαγή. Η ανάγκη για καινοτομία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθοδηγούμενη από νέες προκλήσεις οι οποίες είναι πιο αποδιοργανωτικές από οτιδήποτε  άλλο έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που επηρεάζει σε πολλά επίπεδα ανθρώπους και επιχειρήσεις. Ο νέος κορωνοϊός έχει αναβαθμίσει το  ρόλο  και  σημασία  των ψηφιακών εμπειριών στις ζωές των ανθρώπων. Όλοι μας πλέον αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις προσωπικές μας επαφές. Αυτό μας οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για πραγματικά κοινές ψηφιακές  εμπειρίες, ψηφιακές  κοινότητες και  ψηφιακές πλατφόρμες.  Ως  εκ  τούτου  οι  επιχειρήσεις επιταχύνουν τη δημιουργία διαδραστικών, εικονικών κοινοτήτων  για  να ικανοποιήσουν  τις  συνεχώς  εναλλασσόμενες  ανάγκες  και προκλήσεις».

Πρόσθεσε πως η πανδημία έδωσε  ισχυρό  κίνητρο  για  να  αναπτυχθούν νέες εφαρμογές της ρομποτικής και των αυτοματισμών. «Η αυξανόμενη ανάγκη για αυτοματοποίηση δεν θα περιοριστεί στη ρομποτική. Σκεφτείτε πώς αναπτύχθηκαν τα δίκτυα 4G με την αυξανόμενη χρήση των smartphones. Τα ρομπότ, οι συσκευές IoT και το 5G πιθανότατα θα έχουν παρόμοια εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο, ο κ. Ειρήναρχος ανέφερε πως λήφθηκαν έγκαιρα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας, προσθέτοντας πως εφαρμόστηκε αμέσως η εργασία από το σπίτι αφού η τηλεργασία ήδη εφαρμοζόταν στην Logicom εδώ και πολλά χρόνια.

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις το 2019
Αναφορικά με τις επιδόσεις του Ομίλου ο κ. Ειρήναρχος σημείωσε πως οι οικονομικές επιδόσεις του Συγκροτήματος για το 2019 ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικές σημειώνοντας αύξηση στις πωλήσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Κατέγραψε επίσης σημαντική αύξηση  στην  κερδοφορία  και  ενίσχυση  των  ιδίων  κεφαλαίων, θωρακίζοντας τον ισολογισμό του Συγκροτήματος.

«Ο  σωστός  προγραμματισμός  και  η  σκληρή  δουλειά  των προηγούμενων χρόνων βοήθησαν το Συγκρότημα μας να είναι σωστά τοποθετημένο  για  να  μπορεί  να  αδράξει  τις  ευκαιρίες  που δημιουργούνται, να  αντεπεξέρχεται  στις  προκλήσεις  που παρουσιάζονται και  να ανταποκρίνεται στο διαρκώς και με ταχύτητα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της τεχνολογίας .Per aspera ad astra. Μέσα από τις δυσκολίες θα φτάσουμε στα αστέρια».

Υλοποίηση σημαντικών έργων
Στον  τομέα  των  Υπηρεσιών, ο κ. Ειρήναρχος τόνισε πως η Logicom έχει υλοποιήσει με  επιτυχία  και συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικά  έργα,  στον  τραπεζικό, ασφαλιστικό,  κυβερνητικό  και  ιδιωτικό  τομέα,  καθώς  και  στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας.

Ενδεικτικά ανέφερε:

•Την επιτυχή  ολοκλήρωση,  μέσα  στο  προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα και λάθη ,του έργου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών  προς  την  Ελληνική  Τράπεζα  σχετικά  με  την ενσωμάτωση του υγειούς χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού,

•Την ολοκλήρωση του έργου για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου Κέντρου Τηλεξυπηρέτησης της ΑΗΚ,

•Την ανάθεση και έναρξη των εργασιών του έργου σχετικά με την υλοποίηση και υποστήριξη του Κυβερνητικού Ενοποιημένου Δικτύου  στην  Κύπρο,  του  μεγαλύτερου έργου  ψηφιακών υποδομών στην Κυπριακή Δημοκρατία,

•Την  αναβάθμιση  του  συστήματος Billing της  Αρχής Ηλεκτρισμού,  την  συνέχιση  της πιλοτικής  φάσης  του προγράμματος για την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών, και την ταυτόχρονη υλοποίηση του στρατηγικού συστήματος για την καταγραφή και διαχείριση όλων των μετρητικών δεδομένων (Meter  Data  Management  System), το οποίο θα επιτρέψει την πλήρη  ελευθεροποίηση  της  αγοράς  ηλεκτρισμού  και  την εισδοχή νέων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»