Α. Βασίλη: Αναμένουμε αύξηση

Bασικός πυλώνας της ψηφιακής μεταμόρφωσης είναι οι οπτικές ίνες, επομένως η στρατηγική μας θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την τεχνολογία επισημαίνει ο Αντώνης Βασίλη, ceo της Redmax Technologies.

Δεν επηρεαστήκαμε
Η κρίση του covid-19 δημιούργησε μία συνεχόμενη στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία, με αποτέλεσμα να αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση για περισσότερο και πιο γρήγορο ίντερνετ. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν αυτή την αύξηση, ζητούν με τη σειρά τους καλύτερες υποδομές δικτύωσης και συνδεσιμότητας, υπηρεσίες που εμείς παρέχουμε σε μονοπωλιακό, σχεδόν, επίπεδο. Επομένως, ως κατασκευαστές και προμηθευτές τηλεπικοινωνιακών δικτύων και έξυπνης τεχνολογίας δεν έχουμε επηρεαστεί αρνητικά όχι μόνο εξαιτίας των συνθηκών, αλλά και λόγω της ευελιξίας που έχουμε ως εταιρεία, η οποία μας επέτρεψε να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας στις συνθήκες του covid-19, κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο.
 
Αναμένουμε αύξηση
Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η καινούρια τάση της εξ αποστάσεως εργασίας θα συνεχιστεί και θα καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε οικιστικό, η ζήτηση για περισσότερο και πιο γρήγορα ίντερνετ θα αυξάνεται. Ανάλογη αύξηση θα έχει, πιστεύω, και ο κύκλος εργασιών μας και ήδη προετοιμαζόμαστε για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά. Αυξάνουμε τον αριθμό των εξωτερικών μας συνεργείων, αναβαθμίζουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τον μηχανοκίνητο στόλο μας.
 
Ψηφιακή μεταμόρφωση
Εν μέσω κρίσης ακούγαμε συχνά τον όρο digital transformation και πως πρέπει η κοινωνία μας να μεταμορφωθεί ψηφιακά. Ο βασικός πυλώνας αυτής της ψηφιακής μεταμόρφωσης είναι οι οπτικές ίνες, επομένως αντιλαμβάνεστε ότι η στρατηγική μας θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την τεχνολογία, που γνωρίζουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για τη δεκαετία που διανύουμε.
 
Μέτρα προστασίας
Στον τομέα της υγιεινής, πέρα από τα επιβαλλόμενα μέτρα για τη σωστή ασφάλεια του προσωπικού μας, όπως, social distancing στα γραφεία, χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών σαπουνιών και τζελ, πήραμε μέτρα για την προστασία των συνεργατών και πελατών μας με συστηματική απολύμανση των κινητών μας μονάδων και του εξοπλισμού μας.
 
Θα τα καταφέρουμε
Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας μας για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, δεν είμαστε μια οικονομία ασυνήθιστη σε κρίσεις, επομένως το στοιχείο του σοκ, που μπορεί να έχουν άλλες αγορές, εμείς δεν θα το αντιμετωπίσουμε. Περάσαμε αρκετές κρίσεις και έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε αποτελεσματικά. Η εμπειρία μας αυτή είναι ένα βασικό μας πλεονέκτημα. Έτσι, πιστεύω θα ξεπεράσουμε πολύ πιο σύντομα αυτή την κρίση από εκείνη του 2013. Δεύτερον, το γεγονός ότι έχουμε μια μικρή και ευέλικτη οικονομία, σε συνδυασμό με το ότι είμαστε ταυτόχρονα ως επιχειρηματίες και ως λαός γενικότερα πολυμήχανοι και δημιουργικοί, θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε αρκετά πιο γρήγορα από άλλες οικονομίες πολύ μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες.
 
Στην πρώτη γραμμή
Είναι ξεκάθαρο για μας ότι η κρίση αυτή μας έχει εμφανίσει πολλές ευκαιρίες. Όπως έχω πει προηγουμένως, η ζήτηση για περισσότερο και πιο γρήγορο ίντερνετ θα αυξάνεται όλο και περισσότερο από όλους τους φορείς της κοινωνίας - εμπορικές επιχειρήσεις, ιδιώτες, κυβερνητικές υπηρεσίες - από όλους. Εμείς ωες Redmax παράγουμε τεχνολογία και κατ’ επέκταση περισσότερο και πιο γρήγορο ίντερνετ. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή όλων αυτών των επερχόμενων αλλαγών και ευκαιριών.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»