Θ. Χρονόπουλος: Επιταχύνουμε επενδύσεις

Η Epic θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της εμπειρίας και της γνώσης, για να εισαγάγει τους πελάτες της με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ψηφιακό κόσμο των απεριόριστων δυνατότητων, μέσω του αξιόπιστου δικτύου της και σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία, τονίζει ο Θάνος Χρονόπουλος CEO της Εpic.
 
Ήταν μεγάλο το στοίχημα
Η πανδημία ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας με ανυπολόγιστες μέχρι σήμερα επιπτώσεις τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια οικονομία. Κανένας κλάδος δεν έμεινε ανεπηρέαστος.

Για τις τηλεπικοινωνίες το μεγάλο στοίχημα ήταν να ανταποκριθούμε στις τεράστιες απαιτήσεις που δημιούργησε η κρίση, αφού για μήνες είχαμε εργασία, εκπαίδευση, ενημέρωση, ψυχαγωγία και συναλλαγές σχεδόν αποκλειστικά από τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.
 
Περήφανοι που κερδίσαμε
Το στοίχημα αυτό το κερδίσαμε. Είμαι υπερήφανος για την ανταπόκριση της Epic στην κρίση. Για την ανθεκτικότητά της, για το επίπεδο και την ταχύτητα της εξυπηρέτησης, τη δυνατότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, σε μόνιμα υψηλές ταχύτητες. Οι άνθρωποί μας εργάστηκαν με αυταπάρνηση και σθένος για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις των πελάτων μας και γενικά για να είμαστε δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού με αξιοπιστία και ενσυναίσθηση.
 
Παραμένω αισιόδοξος
Αν και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια για το εύρος και το βάθος της κρίσης, ούτε για τις ποικίλες συνέπειές της, παραμένω αισιόδοξος. Σε μακρόχρονο πλαίσιο, η Epic θα προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά το 2021. Η υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου ουσιαστικά δημιουργεί ένα ολοκαίνουριο, πιο ισχυρό, πιο μεγάλο, ακόμη πιο αξιόπιστο δίκτυο, υλοποιώντας την υπόσχεση που δώσαμε για εξαιρετικές υπηρεσίες και πραγματική οικονομία. 
 
Επιταχύνουμε επενδύσεις
Η κρίση έχει επαναπροσδιορίσει στόχους και προτεραιότητες για όλους ανεξαιρέτως. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μια σειρά από θετικές συνήθειες, που θα μείνουν οριστικά μαζί μας και μετά την πανδημία, όπως οι βιντεοδιασκέψεις, η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, η τηλεϊατρική και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Συνήθειες που για να εδραιωθούν χρειάζεται ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο.

Αυτό ουσιαστικά για εμάς σημαίνει επιτάχυνση των επενδυτικών μας σχεδίων, ώστε να ανταποκριθούμε στη νέα πραγματικότητα του ψηφιακού εκσυγχρονισμού τόσο σε οικιακό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
 
Είχαμε την προνοητικότητα
Είχαμε την προνοητικότητα και την τύχη να έχουμε ήδη προβεί στο μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης της εσωτερικής μας δομής και των υπηρεσιών μας το 2019 και τις αρχές του 2020, στο πλαίσιο της ένταξής μας στον όμιλο της Monaco Telecom. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα για την αναβάθμιση τόσο της κινητής όσο και του υπερσύγχρονου, ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δύναμη τα προτερήματά μας
Είναι νωρίς για προβλέψεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πρέπει, για άλλη μια φορά, να αντλήσουμε από τα προτερήματα μας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από άλλους.
Προσδοκώ ότι με κοινή και σταθερή πορεία πολιτικής, οικονομικής κοινότητας και πολιτών θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των υγιών επιχειρήσεων, που αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω αναστολής εργασιών.
 
Κύπρος σοβαρή και ασφαλής
Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, είναι η καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας και πρέπει να σταθούν ξανά όρθιοι. Παράλληλα, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε στη διεθνή κοινότητα την εικόνα μιας σοβαρής και ασφαλούς χώρας, που έλεγξε οριστικά την επιδημία, ώστε σταδιακά ο τουρισμός να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί στην ανάπτυξη.
 
Τεστ αντοχών και ορίων
Η πανδημία ήταν μια τεράστια και απρόβλεπτη κρίση με τραγικές συνέπειες για πολλούς συνανθρώπους μας. Παράλληλα, για τις τηλεπικοινωνίες ήταν πρόκληση και για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους μια μαζική εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα μάθημα σχετικά με τον ψηφιακό κόσμο που έρχεται.
 
Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι οφείλουν να αξιοποιήσουν και να διδαχθούν από το μάθημα αυτό. Ειδικά για τις τηλεπικοινωνίες, η περίοδος που πέρασε ήταν μια προεπισκόπηση του μέλλοντος και ένα test των αντοχών και των ορίων μας. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία, που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη.
 
Απεριόριστες δυνατότητες
Η Epic θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της εμπειρίας και της γνώσης, για να εισαγάγει τους πελάτες της με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ψηφιακό κόσμο των απεριόριστων δυνατότητων, μέσω του αξιόπιστου δικτύου της και σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία.
 

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future