Το Prestigio Click&Touch πληκτρολόγιο κατέχτησε 4 Red Dot Design Awards 2020!

Η νέα κατεύθυνση της Prestigio συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών, αλλάζοντας την αντίληψη για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται. Η φιλοδοξία της εταιρείας να δημιουργήσει προϊόντα με σχεδιασμό τόσο κομψό όσο και πρακτικό, αλλά παράλληλα και προσανατολισμένο προς τον τελικό χρήστη, είναι το κλειδί αυτής της επιτυχίας. Η έρευνα της εταιρείας στον χώρο του μοντέρνου σχεδιασμού αναγνωρίστηκε το 2020 - η ομάδα του Prestigio έλαβε τέσσερα Red Dot Awards για το πληκτρολόγιο Click&Touch που εφαρμόζει την τεχνολογία Touch on Keys® από την Clevetura.

Ο σχεδιασμός του διαδραστικού πληκτρολογίου Prestigio Click&Touch αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο σε 4 κατηγορίες:
  • Computer and Information Technology and
  • TV and Home Entertainment;
  • Smart Product (in TV and Home Entertainment category);
  • Innovative Product (in Computer and Information Technology category).
 


Η πρωτιά στις πιο πάνω κατηγορίες  προέρχεται από το γεγονός ότι το Click&Touch είναι ένας εντελώς νέος και άνετος τρόπος εισαγωγής πληροφοριών που ενισχύει τον κλάδο των mainstream, καθημερινών πληκτρολογίων και touchpad, που συνήθως είναι δύο ξεχωριστές συσκευές.

«Η λήψη του βραβείου Red Dot και, επιπλέον, σε τέσσερις κατηγορίες ταυτόχρονα είναι μια σημαντική στιγμή για την ανάπτυξη της μάρκας Prestigio. Δεν μπορεί κάθε εταιρεία να καυχηθεί για κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του επαγγελματισμού και της αξιολόγησης της ποιότητας των προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λήψη ενός τέτοιου μεγάλου βραβείου δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για αξιέπαινη υπερηφάνεια, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Αυτό αποτελεί κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη και κυκλοφορία νέων, υψηλής ποιότητας και μοναδικών προϊόντων στην αγορά », δήλωσε ο Σεργκέι Κοστέβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της ASBIS.

Το Red Dot Award: Product Design προσφέρει σε σχεδιαστές και κατασκευαστές από όλο τον κόσμο μια πλατφόρμα για την αξιολόγηση των προϊόντων τους. Το 2020, σχεδιαστές και εταιρείες από 60 χώρες συμμετείχαν σε περισσότερα από 6.500 προϊόντα στον διαγωνισμό. Η διεθνής κριτική επιτροπή περιλαμβάνει έμπειρους εμπειρογνώμονες από διάφορους κλάδους και συγκαλεί εδώ και 65 χρόνια για να επιλέξει τα καλύτερα σχέδια της χρονιάς. Η διαδικασία αξιολόγησης διαρκεί αρκετές ημέρες και βασίζεται σε δύο βασικά κριτήρια: Οι κριτές ελέγχουν όλες τις συμμετοχές προκειμένου να εκτιμήσουν όχι μόνο την αισθητική αλλά και τα επιλεγμένα υλικά, την δεξιοτεχνία, την επιφανειακή δομή, την εργονομία και τη λειτουργικότητα. Μετά από εντατικές συζητήσεις, αποφασίζουν σχετικά με την ποιότητα του σχεδιασμού των προϊόντων. Πιστό στο σύνθημα «Σε αναζήτηση καλής σχεδίασης και καινοτομίας», μόνο τα καλύτερα σχέδια λαμβάνουν ένα βραβείο.

«Οι νικητές του Red Dot Award απέδειξαν ότι έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα που αξίζουν να κερδίσουν ένα βραβείο. Τα προϊόντα κέρδισαν την κριτική επιτροπή όχι μόνο μέσω της αισθητικής τους, αλλά και χάρη στην ασύγκριτη λειτουργικότητά τους. Με τα σχέδιά τους, οι νικητές βραβείων θέτουν νέα πρότυπα στη βιομηχανία τους. Θέλω να τους συγχαρώ ειλικρινά για την επιτυχία τους», δήλωσε ο καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Red Dot.

Το Click&Touch συνδυάζει τις δυνατότητες ενός πληκτρολογίου και ενός ποντικιού, επιτρέποντας την αυτόματη και απρόσκοπτη μετάβαση από τη λειτουργία πληκτρολογίου στη λειτουργία touchpad. Το σύστημα πληκτρολογίου είναι εξοπλισμένο με λειτουργία «έξυπνης επιλογής» και μπορεί να «κατανοήσει» τη λειτουργία στην οποία λειτουργεί ο χρήστης, αλλάζοντας αυτόματα είτε στο πληκτρολόγιο είτε στη touchpad.

Το Click&Touch σάς επιτρέπει να εργάζεστε πιο γρήγορα, ειδικά όταν θέλετε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ένα απλό παράδειγμα: ενώ ο χρήστης γράφει ένα σημαντικό email, κάποιος τον καλεί στο Skype. Για να επαναφέρετε την κλήση με το ποντίκι ή την επιφάνεια αφής, πρέπει να μετακινήσετε το χέρι σας, να μετακινήσετε τον κέρσορα, να πατήσετε το κουμπί ακύρωσης, να επιλέξετε το πλαίσιο μηνύματος κ.λπ. Με το κλικ και το άγγιγμα μπορείτε να απορρίψετε έναν περιττό διάλογο με μία κίνηση. Επίσης, κατά την προβολή μιας ταινίας, το πληκτρολόγιο σας επιτρέπει να αλλάξετε την ένταση και να γυρίσετε πίσω την ταινία, σύροντας αριστερά και δεξιά κατά μήκος της επιφάνειας των πλήκτρων της επάνω γραμμής.

Πληκτρολόγιο Touchpad Prestigio Click&Touch, εφαρμόζοντας την τεχνολογία Touch on Keys® της Clevetura, είναι ένας τέλειος συνδυασμός χρησιμότητας και ελκυστικής εμφάνισης. Είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο και οπτικά συναρπαστικό προϊόν, που μπορεί να κάνει τη λειτουργία των Smart TVs, επιτραπέζιου υπολογιστή, διαδραστικού πίνακα, κονσόλας παιχνιδιών, ή ακόμη και tablet PC όσο το δυνατόν πιο απλή. Το πληκτρολόγιο Click&Touch επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση έως και 5 διαφορετικών συσκευών μέσω διεπαφών Bluetooth, Type-C και USB, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού. Οι δυνατότητες πληκτρολογίου διαμορφώνονται και ελέγχονται μέσω της εφαρμογής Clevetura που είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store.
 
Σχετικά με την Prestigio
Η διεθνής μάρκα Prestigio προσφέρει ήδη μια ευρεία επιλογή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης για το σπίτι, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις για περισσότερα από 15 χρόνια. Προϊόντα Prestigio: τηλεοράσεις, tablet, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, TVs, DVR, GPS, καθώς και διαδραστικές οθόνες, ηλεκτρονικές ετικέτες τιμών και τεχνολογίες που βασίζονται σε RFID πωλούνται σε 30 χώρες. Το 2019, με την επωνυμία Prestigio, προϊόντα όπως το μοναδικό Click&Touch touchpad στο πληκτρολόγιο, το σταθμό φόρτισης για συσκευές Apple και τα έξυπνα ηχεία με φωνητικό βοηθό εμφανίστηκαν επίσης στην αγορά. Τα κέντρα παραγωγής, σχεδιασμού και τεχνικής υποστήριξης βρίσκονται στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Λευκορωσία. Η Prestigio δραστηριοποιείται σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΚΑΚ, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ιστοσελίδα της εταιρείας www.prestigio.com. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο press@prestigio.eu.

Σχετικά με την ASBIS:
H ASBIS είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην διανομή προϊόντων και συστημάτων τεχνολογίας, τα οποία διανέμει σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, και έχει ως βάση της την Λεμεσό. Η ASBIS εκπροσωπεί και διανέμει προϊόντα κορυφαίων προμηθευτών όπως είναι η Apple, AMD, Dell, Intel, Microsoft, Logitech Tp-Link, Samsung, Seagate, Ubiquiti αλλά επίσης και τις δικές της μάρκες Prestigio και Canyon. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ASBIS μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.asbis.com.cy ή τηλεφωνήστε στο 25-257350, ή μέσο e-mail στο info@asbis.com.cy.

Σχετικά με την Clevetura
Η Clevetura LLC είναι μια εταιρεία σχεδιασμού με έδρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας και γραφείο στο Σενζέν της Κίνας. Η Clevetura ιδρύθηκε το 2017. Η εταιρεία αναπτύσσει την τεχνολογία που ονομάζεται Touch on Keys. Το Touch on Keys προσθέτει ένα επίπεδο αφής σε ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο, και επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει τον κέρσορα, να κάνει κλικ, να μετακινεί, να κάνει ζουμ αλλά και πολλές άλλες κινήσεις, απευθείας στην επιφάνεια του πληκτρολογίου όπως το touchpad. Τα πλήκτρα μπορούν να πιεστούν ευκολά και έχουν πολύ καλή αίσθηση λόγω αξιόπιστης μηχανικής ψαλιδιού. Τέλος, οι χρήστες δεν χρειάζεται να πατήσουν κανένα πλήκτρο για εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών πληκτρολόγησης και αφής, λειτουργεί αυτόματα και απρόσκοπτα. Έτσι, το Touch on Keys μετατρέπει ένα πληκτρολόγιο σε συσκευή all-in-one. Το Touch on Keys είναι η τέλεια λύση για φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, tablet, Mac, iPad και έξυπνη τηλεόραση. Το πρώτο προϊόν με το Touch on Keys είναι το πληκτρολόγιο πολυμέσων Prestigio Click&Touch που ξεκίνησε τις πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2019.

Σχετικά με τα Red Dot Design Award:
Προκειμένου να εκτιμηθεί η ποικιλομορφία στον τομέα του σχεδιασμού με επαγγελματικό τρόπο, το Red Dot Design Award χωρίζεται στους τρεις κλάδους του Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design και Red Dot Award: Design Concept . Με περισσότερες από 18.000 συμμετοχές, το Red Dot Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Το 1955, μια κριτική επιτροπή συγκάλεσε για πρώτη φορά για να αξιολογήσει τα καλύτερα σχέδια της ημέρας. Στη δεκαετία του 1990, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Red Dot, καθηγητής Dr. Peter Zec ανέπτυξε το όνομα και το εμπορικό σήμα του βραβείου. Από τότε, η περιζήτητη διάκριση "Red Dot" ήταν η σεβαστή διεθνής σφραγίδα εξαιρετικής ποιότητας σχεδιασμού. Οι νικητές παρουσιάζονται στα βιβλία, τα μουσεία και τα διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη διεύθυνση www.red-dot.de.
 

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»