e-invoicing: Η στρατηγική που κερδίζει!

Παρότι το e-invoicing έχει κάνει την εμφάνισή του πολλά χρόνια, ακόμη και σήμερα, ένα σημαντικό ποσοστό των τιμολογίων κινείται σε έντυπη μορφή. Είναι σημαντικό λοιπόν για τις επιχειρήσεις να πειστούν για τα βασικά πλεονεκτήματα του e-invoicing, όπως αυτό της SoftOne Κύπρου, που το καθιστούν μια απαραίτητη στρατηγική επιλογή και ένα ανυπέρβλητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
 
Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος
Έχει υπολογιστεί πως η αποστολή ενός εντύπου τιμολογίου κοστίζει κατά μέσο όρο 4 ευρώ. Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, σκεφτείτε συνολικά τη διαδικασία της προετοιμασίας, της εκτύπωσης και της αποστολής με courier, για να καταλάβετε πως το νούμερο είναι τελικά ρεαλιστικό.
 
Από την άλλη πλευρά, το ηλεκτρονικό τιμολόγιο κοστίζει πολύ λιγότερο, οδηγώντας (σύμφωνα πάντα με σχετικές έρευνες) σε εξοικονόμηση της τάξης του 60-80%. Σε αυτό, προσθέστε και τη σημαντική εξοικονόμηση σε χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να φτιάξετε, να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τον μεγάλο όγκο τιμολογίων που αποστέλλετε στους πελάτες σας. Για παράδειγμα, αντί να εκτυπώνετε και να αρχειοθετείτε παραστατικά, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια μπορούν να ανέβουν αυτόματα στο cloud.
 
Πλεονεκτήματα για όλα τα μέρη
Τα πλεονεκτήματα τόσο για τους προμηθευτές, όσο και για τους πελάτες είναι σημαντικά.
 
Έλεγχος οικονομικών: Η αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών επιτρέπει στους πελάτες να πληρώσουν ακόμα και τελευταία στιγμή και να έχουν πλήρη εποπτεία της δραστηριότητάς τους.
Υπενθυμίσεις: Η αποφυγή καθυστερημένων πληρωμών και προστίμων γίνεται ακόμα ευκολότερα όταν έχει αποσταλεί μια υπενθύμιση προτού γίνει εκπρόθεσμη η πληρωμή.
 
Είναι σημαντικό να έχετε χαρούμενους πελάτες, βελτιώνοντας την εμπειρία τους συνολικά και τo να κρατήσετε τη διαδικασία πληρωμής όσο το δυνατόν πιο… ανώδυνη, θα συνεισφέρει σημαντικά. Ακόμα λιγότερο στρες για τους πελάτες, θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια μακροπρόθεσμη σχέση μαζί τους.
 
Αποφυγή επαναλαμβανόμενων εργασιών
Το e-invoicing θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία της τιμολόγησης, επιτρέποντας στο προσωπικό του λογιστηρίου να επικεντρωθεί σε εργασίες όπως η διαχείριση εξόδων, ο έλεγχος πιστώσεων κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει πως θα δώσετε βάρος σε εργασίες που θα βελτιώσουν συνολικά το business σας, για παράδειγμα στρατηγικές όπως η ενδυνάμωση των προϊόντων και υπηρεσιών, ή η δικτύωση και η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου.
 
Ολοκληρωμένα insights για την επιχείρηση
Σε αντίθεση με τα βασισμένα στο χαρτί τιμολόγια, το e-invoicing προσφέρει ολοκληρωμένη διαφάνεια στην επιχείρησή σας. Θα μπορείτε να δείτε πού πηγαίνουν τα μετρητά σας, την εισροή και την εκροή τους, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε την… αιμορραγία προτού αποδειχθεί πρόβλημα για την επιχείρησή σας.

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης