ClimateLaunchpad: Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών

Το ClimateLaunchpad, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης , επιστρέφει και φέτος ψάχνοντας για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας και καινοτομίας. Όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ιδέες τους μέχρι τις 6 Απριλίου, 2020 μέσω της ιστοσελίδας http://climatelaunchpad.org/application-form/.
 
Ο διαγωνισμός θεσπίστηκε για να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τις πράσινες ιδέες τους σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, και επικροτεί τις καινοτομίες σε θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, της διατροφής και της γεωργίας, του νερού, των μεταφορών, της βιομηχανικής τεχνολογίας ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
 
Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad στην Κύπρο είναι για ακόμη μια χρονιά η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών.
 
Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το ΕΙΤ Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2014 με μόλις 11 συμμετέχουσες χώρες ενώ φέτος έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση start-ups από 55 χώρες παγκοσμίως.
 
Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp”, στις 27 και 28 Απριλίου,  και έξι εκπαιδευτικές συνεδρίες για να προετοιμαστούν για τον Εθνικό Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Κύπρο. Οι δύο κορυφαίοι φιναλίστ κάθε χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος  θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας την ιδέα τους ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής. Οι 16 καλύτερες ομάδες του τελικού θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.
 
Οι πρώτες τρείς καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβουν  επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000 ,€5.000 και €2.500 αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως τις Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, την Αειφόρος Χρήση Γης, την Αειφόρος Παραγωγή και τις Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.
 
Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έκτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Ο κ. Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC επανέλαβε τη δέσμευση του οργανισμού για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, δηλώνοντας ότι «Για έκτη συνεχή χρονιά, στηρίζουμε το Chrysalis Leap και το διαγωνισμό ClimateLaunchpad o οποίος δίνει την ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις να εξελίξουν τις ιδέες τους και να τις καταστήσουν επιχειρηματικά βιώσιμες. Ευχόμαστε τόσο στους διοργανωτές όσο και στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό κάθε επιτυχία. Όλοι εμείς στην PwC είμαστε δίπλα τους σ ’αυτό το συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι που ξεκίνα». 
 
Μέγας χορηγός του προγράμματος για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της BSM, τόνισε την σημαντικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δήλωσε πως: «Οι δημιουργικές ιδέες επωφελούνται σημαντικά μέσα από το ταξίδι του ClimateLaunchpad. Πέρα από την επινόηση μιας καινοτόμου ιδέας, οι ομάδες έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου, εξειδικευμένη καθοδήγηση και την ενέργεια της ομαδικής ιδιοσυγκρασίας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας η BSM ψάχνει για καινοτόμες λύσεις οι οποίες μπορούν να επιφέρουν συστημική αλλαγή στη ναυτιλιακή βιομηχανία για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.»

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση