Επιλέχθηκε το δίκτυο Fiberpower® της Cablenet για το Κυβερνητικό Δίκτυο Διαδικτύου

Δελτίο Τύπου  03/02/2020 15:00
Επιλέχθηκε το δίκτυο Fiberpower® της Cablenet για το Κυβερνητικό Δίκτυο Διαδικτύου

Επιλέχθηκε το δίκτυο Fiberpower® της Cablenet για το Κυβερνητικό Δίκτυο Διαδικτύου

Δελτίο Τύπου  03/02/2020 15:00
Στις 22 Ιουλίου 2019, ανατέθηκε στην Cablenet από το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (ΤΥΠ) η σύμβαση για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών Broadband Layer 3 VPN για το Κυβερνητικό Δίκτυο Διαδικτύου (ΚΔΔ). Το αντικείμενο εργασιών της σύμβασης συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση, διαμόρφωση, λειτουργία και υποστήριξη του δικτύου σε 81 κυβερνητικούς χώρους Παγκύπρια, συμπεριλαμβανομένων το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών και πολλούς άλλους.

RELATED ARTICLES


 
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο ΚΔΔ προσφέρουν στο ΤΥΠ μία εξαιρετικά ευέλικτη και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική που μπορεί να προεκταθεί σε χιλιάδες τοποθεσίες και νοητά κυκλώματα (VPN). Η υπηρεσία VPN επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ οποιωνδήποτε κόμβων (any-to-any connectivity) και υποστηρίζει αυστηρά συμφωνητικά επιπέδου εξυπηρέτησης (ΣΕΕ) με γρήγορη εφεδρεία (γρήγορη εναλλακτική σύνδεση) και εγγυημένο εύρος ζώνης. Επιπρόσθετα, η υπηρεσία επιτρέπει τη βέλτιστη χρήση του εύρους ζώνης δικτύου. Η εγκατάσταση όλων των υπηρεσιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 19 Δεκεμβρίου 2019.
 
Ο κ. Νικόλας Σιακόλας, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cablenet, δήλωσε: «Ως Cablenet, είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε υπηρεσίες δικτύου επόμενης γενιάς στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, το οποίο με τη σειρά του θα προσφέρει υπηρεσίες στις πιο σημαντικές κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλη την Κύπρο. Με το δίκτυο επόμενης γενιάς fiberpower® της Cablenet, που προσφέρει τις πιο γρήγορες ταχύτητες, οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να είναι βέβαιες ότι θα τους παρέχεται μια αναβαθμισμένη και απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.»
 
Η Αναπληρώτρια  Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, δήλωσε: «Το δίκτυο της Cablenet θα δώσει τη δυνατότητα στο ΤΥΠ να προσφέρει αναβαθμισμένες, ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες στα διάφορα Υπουργεία, γεγονός που θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κυβέρνησης.»
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας