Fintech 2020: Τα δεδομένα καθορίζουν την εξέλιξη του τομέα

Κατά την τελευταία δεκαετία, η χρηματοοικονομική τεχνολογία, ή αλλιώς FinTech, παρουσίασε μία ταχύτατη ανάπτυξη, δημιουργώντας τεράστιες αλλαγές στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας στους τομείς της εταιρικής διαχείρισης, της ανάπτυξης λογισμικού και της διαχείρισης επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, όπως: Εταιρικές Υπηρεσίες, Τραπεζικές, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και Μάρκετινγκ, παρατηρούμε τις τάσεις και παραθέτουμε τις δικές μας εκτιμήσεις για τον τομέα του FinTech για την επόμενη δεκαετία.

Τα δεδομένα κάνουν παιχνίδι
Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων που καλείται να διαχειριστεί μια εταιρεία στα επόμενα χρόνια δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις στη ροή εργασιών και στην αποδοτικότητα ολόκληρης της επιχείρησης. 

Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών 
Μια θετική εξέλιξη που θα συμβάλει στην αποδοτικότερη διαχείριση δεδομένων, αποτελεί η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως cloud computing, βάσεις δεδομένων νέας γενιάς, Τεχνητή Νοημοσύνη και νοημοσύνη των μηχανών (machine learning). Η υιοθέτηση των έξυπνων τεχνολογιών αυτών θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για την βελτιστοποίηση των διαδικασιών, την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και την ενημερωμένη λήψη αποφάσεων. 

Ασφάλεια δεδομένων
Επιπλέον, η ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί παράγοντα υψίστης σημασίας, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν τις υφιστάμενες πρόνοιες και διαδικασίες για ασφάλεια δεδομένων, αναβαθμίζοντάς τις μέσω υπηρεσιών εξωτερικών συνεργατών.

Βασική προτεραιότητα η εκπαίδευση του προσωπικού
Το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη θα έχει η σωστή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, σε όλη την πυραμίδα ιεραρχίας, με στόχο την κατανόηση της σημασίας της σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης  δεδομένων που αποτελεί κατασταλτικό παράγοντα στην επιτυχία μιας επιχείρησης.  

 

Συμμόρφωση με τους ρυθμιστικούς κανονισμούς
Για λόγους συμμόρφωσης με τους ρυθμιστικούς κανονισμούς, αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά ο όγκος πληροφοριών που θα ζητά μια εταιρεία από κάθε πελάτη της, ο οποίος/α το πιο πιθανό θα έχει δώσει τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες σε κάθε εταιρεία/τράπεζα με την οποία έχει συνεργασία.  Αυτό θα καταστίσει αναγκαία την υιοθέτηση τεχνολογιών όπωςτο blockchain, αλλά και την αξιοποίηση λύσεων που θα διασφαλίζουν τη συνεχή ενημέρωση των δεδομένων του κάθε πελάτη. 

Ως εκ τούτου, η επιτυχία μας εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βασίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο θα προνοήσει σε ό,τι αφορά την βέλτιστη επεξεργασία δεδομένων. Γι’ αυτό και στη Moebius, προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε το λογισμικό, προσαρμόζοντας τις λειτουργίες του ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας, με βάση τις επικείμενες αλλαγές και τάσεις του τομέα, όπως επίσης και τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών και να ενσωματώνουμε στο λογισμικό μας νέες τεχνολογίες όπως την Τεχνητή Νοημοσύνη.  Το Moebius μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα ανάλογα με τις περιστάσεις, να διαχειριστεί εκατομμύρια αρχεία και να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε τμήμα ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης μίας σειράς από πρόνοιες για ασφάλεια δεδομένων. Προσφέροντας ένα ενιαίο σύστημα εργασίας βοηθούμε στην επίλυση καθημερινών επιχειρησιακών προβλημάτων, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα μιας εταιρείας. 

*Το σύστημα της Moebius Software απευθύνεται σε Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών, Λογιστές, Δικηγόρους και οποιαδήποτε εταιρεία χειρίζεται αρχεία. Περιλαμβάνει μια σειρά από ενότητες, σχεδιασμένες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες προσφέροντας έτσι εξατομικευμένες λύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και για δωρεάν δοκιμές επικοινωνήστε με τη Moebius Software στο τηλέφωνο +357 22 275 190 ή μέσω email info@moebiussoftware.com. 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One