Πρόγραμμα επιτάχυνσης  προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και €50.000 σε Νεοφυείς επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου  22/01/2020 10:41
Πρόγραμμα επιτάχυνσης  προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και €50.000 σε Νεοφυείς επιχειρήσεις

Πρόγραμμα επιτάχυνσης  προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι και €50.000 σε Νεοφυείς επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου  22/01/2020 10:41
Η Chrysalis LEAP ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων του προγράμματος επιτάχυνσης του Climate-KIC το οποίο απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης και της διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής.

RELATED ARTICLESΤο πρόγραμμα απευθύνεται ειδικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας και προχωρούν στην πραγματοποίηση των πρώτων τους πωλήσεων, καθώς, επίσης, και στην εξεύρεση πιθανών επενδυτών.

Η Chrysalis LEAP, ο πρώτος επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών στην Κύπρο, είναι εταίρος του Climate-Kic, μιας από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, πέραν της οικονομικής στήριξης, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν λαμβάνουν κορυφαίου επιπέδου εκπαίδευση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό από εκπαιδευτές με πολυετή πείρα, καθώς και εντατική και συνεχή καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η εκπαίδευση θα σχεδιαστεί ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κάθε εταιρία και θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και επικύρωση του επιχειρηματικού μοντέλου, καθώς και θέματα Χρηματοοικονομικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

Η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει μέχρι και στις 50.000 ευρώ, ανάλογα με το στάδιο ωρίμανσης στο οποίο βρίσκεται η κάθε επιχείρηση, και παρέχεται στους συμμετέχοντες χωρίς να χρειάζεται να παραχωρήσουν οποιοδήποτε μερίδιο στην επιχείρησή τους. 

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και οι επιχειρήσεις που θα κριθούν επιλέξιμες θα κληθούν να παρουσιάσουν την εταιρία τους ενώπιον κριτικής επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς τόσο από την Κύπρο όσο και το εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία σε επιχειρηματικά θέματα.

Η διαδικασία αίτησης μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Climate - KIC (https://www.climate-kic.org/ris/accelerator) καθώς και μέσω των λογαριασμών της Chrysalis LEAP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων λήγει την 1η Μαρτίου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο kyriaki@chrysalisleap.com  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας