Quibi: Νέος ανταγωνιστής του Netflix

Στις 6 Απριλίου αναμένεται το λανσάρισμα στις ΗΠΑ του Quibi- μιας νέας υπηρεσίας streaming, με μια νέα φιλοσοφία όσον αφορά στον τρόπο παρακολούθησης των βίντεό του.

Όπως αναφέρει το BBC, το Quibi συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και έκλεισε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ για τη mobile-only υπηρεσία του. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι πως η κάθε του εκπομπή/ βίντεο θα είναι διάρκειας 10 λεπτών ή και παρακάτω.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρεώνει 4,99 δολάρια τον μήνα για βασική πρόσβαση και 7,99 δολάρια τον μήνα για την έκδοση χωρίς διαφημίσεις.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Μεγκ Γουΐτμαν και ο ιδρυτής Τζέφρι Κάτσενμπεργκ ανακοίνωσαν λεπτομέρειες της υπηρεσίας στην CES στο Λας Βέγκας. Η Γουΐτμαν ήταν στο παρελθόν στο eBay και τη Hewlett Packard Enterprise, ενώ ο Κάτσενμπεργκ ήταν παραγωγός γνωστών animated ταινιών της Disney πριν πάει στη Dreamworks Animation.

Η νέα υπηρεσία συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπερκ, ο Σαμ Ράιμι και ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, μοντέλα όπως η Κρίσι Τάιγκεν και η Τάιρα Μπανκς και ηθοποιούς όπως ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Άιντρις Έλμπα και η Ρις Γουΐδερσπουν.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία θα προβάλλει δελτία ειδήσεων από το NBC, το BBC, το Telemundo και άλλα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης επιδείχθηκε μια λειτουργία ονόματι Turnstile, που επιτρέπει στον θεατή να βλέπει την εικόνα full-screen, είτε κρατά το τηλέφωνό του σε landscape είτε σε portrait mode.

Όσον αφορά στο όνομα, το Quibi προέρχεται από το «quick bites» - καθώς περιλαμβάνει βίντεο διάρκειας 4-10 λεπτών. Η υπηρεσία θα προβάλλει σειρές σε σύντομα επεισόδια, αλλά και ταινίες «σπασμένες» σε πολλά τμήματα.

Η Γουΐτμαν ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει συνεργασία με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για μια σειρά τρόμου, το After Dark, που θα μπορεί να δει κανείς μόνο μετά τη δύση του ηλίου: Η εφαρμογή θα βλέπει πού βρίσκεται ο χρήστης και την τοπική ώρα για να «αντιλαμβάνεται» εάν έχει όντως σκοτάδι εκεί όπου βρίσκεται.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One