Cyprus Seeds: Διάκριση στην κατηγορία “Best Startup Ecosystem Initiative” στο Global Startup

Ο μη – κερδοσκοπικός οργανισμός, Cyprus Seeds, μετά από μόλις 6 μήνες λειτουργίας, διακρίθηκε στο Εθνικό Επίπεδο του διεθνούς διαγωνισμού Global Startup Awards ως το Best Startup Ecosystem Initiative, και έχει ενταχθεί στο περιφερειακό επίπεδο, όπου θα διαγωνιστεί με χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία). Το Cyprus Seeds αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στη συγκεκριμένη κατηγορία.
 
Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2020.
 
Το Cyprus Seeds ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018 με σκοπό να βοηθήσει την εμπορική εκμετάλευση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που πραγματοποιείται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας στήριξη, σε μορφή χρηματοδότησης, καθοδήγησης, κατάρτισης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωσης.
 
Στον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης, το Cyprus Seeds υποστηρίζει 7 ομάδες Τέσσερις (4) ομάδες προέρχονται από τον τομέα της Υγείας, δύο (2) ομάδες προέρχονται από τον τομέα Ενέργειας & Νερού και μία (1) ομάδα προέρχεται από τον κλάδο Συσκευών και Υλικών. Τρία (3) έργα προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο (2) από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δύο (2) από Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Σχετικά με τα South Europe Startup Award (SESA):
Τα South Europe Startup Award (SESA) είναι η νέα περιοχή του δικτύου GSA που ξεκίνησε το 2019 και φιλοξενεί τον startup διαγωνισμό που καλύπτει όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Το SESA έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το X23 - The Innovation Bakery και το EXOO23 | Radical ™. Το X23 είναι ένα ανεξάρτητο διεπιστημονικό, αυτοδύναμο ερευνητικό κέντρο που ιδρύθηκε το 1999 και είναι αφιερωμένο στην καινοτομία, την έρευνα, την ανάπτυξη και την κλιμάκωση.

Ο στόχος του SESA είναι να γίνει μία εκδήλωση "one-stop-shop" για κάθε μία από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στο startup οικοσύστημα, με στόχο να εμπνεύσει, να τονώσει και να αναγνωρίσει το επιχειρηματικό πνεύμα, την παρεμβατική ικανότητα καινοτομίας, τη συνοχή και τη συνεργασία των οικοσυστημάτων προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας.
 
Το Grand Finale θα εορταστεί στο Τορίνο, σε συνεργασία με τον Δήμο του Τορίνο, που γιορτάζει την παρεμβατική καινοτομία, την κοινωνική ένταξη, τις γυναίκες startup ιδρύτριες, τους μετανάστες entrepreneurs, καθώς και τους game changers, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επενδυτές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναγνωρίζουν το ταλέντο του entrepreneurship, την αποφασιστικότητα και δέσμευση να ξεχωρίζει.

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης