Η iSPIRAL ανάμεσα στους 10 Εργοδότες Ισότητας στην Κύπρο

Η κορυφαία κυπριακή εταιρεία παροχής λογισμικών λύσεων κανονιστικής τεχνολογίας, iSPIRAL, είναι ιδιαίτερα περήφανη για τη  συμπερίληψη της ανάμεσα στους Εργοδότες Ισότητας από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον για το 2019.

Η Πιστοποίηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διακρίνει τους οργανισμούς που εφαρμόζουν πολιτικές ανθρωπίνου δυναμικού που διασφαλίζουν την ισότητα των φύλων, ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και ίση αμοιβή, καθώς επίσης και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. 

ΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
Το 2019, 10 εταιρείες ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πιστοποίηση, η οποία περιλάμβανε λεπτομερείς αξιολογήσεις των σχετικών πρακτικών, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με κάθε μέλος της ομάδας της iSPIRAL. 

«Η Πιστοποίηση αυτή επικυρώνει τη βασική μας εταιρική φιλοσοφία, που στηρίζεται στις αξίες της Εμπιστοσύνης, Αριστείας, Υπευθυνότητας, Συνεργασίας, Καινοτομίας και Εκτίμησης», δήλωσε ο Χρίστος Ττινιόζου, Γενικός Διευθυντής της iSPIRAL, και ιδρυτής της εταιρίας  μαζί με τον αδελφό του, Τάσο Ττινιόζου, Εκτελεστικό Διευθυντή. 

«Ως οργανισμός, εξειδικευόμαστε στην ανάπτυξη λύσεων κανονιστικής τεχνολογίας εδώ και δέκα χρόνια, και προσφέρουμε  υπηρεσίες Regtech σε οργανισμούς ανά τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Ττινιόζου. «Αναμφίβολα, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών απαιτεί ανάλογο προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως, ως ομάδα, εστιάζουμε στην ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου το κάθε μέλος της ομάδας εισακούεται, εκτιμάται και έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί». 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
Ανάμεσα στις Πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού της iSPIRAL, οι οποίες της εξασφάλισαν την Πιστοποίηση Εργοδότη Ισότητας, βρίσκονται οι ακόλουθες: 

Συμφιλίωση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 
Οι ιδρυτές της iSPIRAL δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο να διασφαλίσουν ότι όλοι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική τους ζωή. Η Πολιτική Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας προσφέρει ευέλικτο ωράριο για τους εργαζόμενους, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των οικογενειών σε εταιρικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις (συμμετοχή σε Μαραθωνίους, δενδροφυτεύσεις, εκδηλώσεις Κοινωνικής Προσφοράς , κλπ.), στηρίζει το θεσμό της οικογένειας επιτρέποντας την ομαλή μετάβαση των νέων γονιών κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άδεια μητρότητας/πατρότητας, και εφαρμόζει τον ετήσιο θεσμό  “Bring your Kids at Work Day”

Ίσες Ευκαιρίες Εργοδότησης και Ανέλιξης 
Η iSPIRAL προσλαμβάνει και προωθεί την ανέλιξη επαγγελματιών στη βάση των ποιοτικών τους προσόντων, ανεξαρτήτως φύλου, και το 42% της διοίκησης της εταιρείας είναι γυναίκες. 

Εκπαίδευση και Ανάπτυξη
Όλα τα μέλη και τμήματα του οργανισμού λαμβάνουν επαγγελματική εκπαίδευση, ανεξαρτήτως βαθμίδας, θέσης και φύλου, ενώ οι εκπαιδεύσεις διοργανώνονται με τρόπο που να μην παρεμβαίνουν στην οικογενειακή ζωή. 

Καταδίκη Σεξουαλικής Παρενόχλησης 
Η iSPIRAL καταδικάζει κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον, και εφαρμόζει αυστηρές πρακτικές αντιμετώπισης και εξάλειψης τέτοιων περιστατικών. Αυτή η πολιτική είναι καθοριστικής σημασίας για τον οργανισμό και αναγράφεται ρητά σε όλες τις συμβάσεις εργασίας. 

Ίση Αμοιβή
Η Ίση Αμοιβή αποτελεί βασικό θεσμό της πολιτικής Ίσων Ευκαιριών από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εταιρίας. Όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ίση αμοιβή για την ίδια εργασία, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και υποβάθρου. 

Χωρίς ποτέ να επαναπαύεται με τις επιτυχίες της, η iSPIRAL εμπνέεται από την πρόσφατη Πιστοποίησή της, και εισάγει μια νέα πρωτοβουλία, το iMATTER. Πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού με ολιστική προσέγγιση, που θα προτείνει και θα εφαρμόζει επιπρόσθετες πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους της εταιρίας. 

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τη διάκριση μας ως Εργοδότης Ίσων Ευκαιριών», καταλήγει ο κ. Ττινιόζου. «Στην iSPIRAL, κινητήριος μας δύναμη είναι η συνεχής καινοτομία. Αυτό δεν περιορίζεται στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά επεκτείνεται και στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εργασιακού περιβάλλοντος, όπου όλα τα μέλη της ομάδας να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση