Η Microsoft Κύπρου ανανεώνει τη συμφωνία Enrollment for Education Solutions (EES) με το Υπουργείο Παιδείας

Η Microsoft Κύπρου, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ανανέωσε την συμφωνία Enrollment for Education Solutions (EES) με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), προσφέροντας μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες της στη διάθεση εκπαιδευτικών και μαθητών. 
 
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το Υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Δημόσιων Σχολείων, να εγκαταστήσουν στις προσωπικές τους συσκευές, ψηφιακά εργαλεία συμβατά με όλων των ειδών τις συσκευές (PC, Mac, Windows, Android, iOS), χωρίς επιπλέον κόστος, μέσω του προγράμματος Microsoft 365 Education, το οποίο περιλαμβάνει εργαλεία όπως το Teams, Office Pro Plus, OneDrive, Minecraft: Education Edition και άλλα.  

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Microsoft Κύπρου εξασφαλίζει στους μαθητές τα εργαλεία που χρειάζονται για να είναι πιο αποτελεσματικοί στις σχολικές τους υποχρεώσεις, αποκτώντας δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για να αντεπεξέλθουν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη. Παράλληλα, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να γίνουν ψηφιακά ενήμεροι ενεργοί πολίτες.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί, έχουν στη διάθεσή τους εκπαιδευτικά εργαλεία με τα οποία θα αναβαθμίσουν τη μαθησιακή διαδικασία. «Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν δεξιότητες όπως συνεργασία, επικοινωνία, κριτική σκέψη κ.α. Οι εκπαιδευτικοί, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Microsoft 365 μπορούν εύκολα να φτιάξουν μια συνεργατική τάξη σε ένα ασφαλές περιβάλλον» αναφέρει η Βανέσσα Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων.

Βασισμένο στο να δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους χρήστες, ομάδες και ολόκληρες εταιρείες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, το Microsoft 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσθέτει καινοτομίες ειδικά για την εκπαίδευση, όπως το Σημειωματάριο τάξης του OneNote και Learning Tools, δημιουργώντας την πιο ολοκληρωμένη, έξυπνη και ασφαλή υπηρεσία διδασκαλίας και εκμάθησης. Προσφέρει επίσης, το πιο ευρύ και αναλυτικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία περιεχομένου, την προσαρμοσμένη εκμάθηση και τη συνεργασία σε μια σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι το Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με την ευκαιρία του Edu Day που πραγματοποιείται από την Microsoft κάθε χρόνο παγκοσμίως, ολοκληρώθηκε και το συνέδριο Microsoft 365 για  Εκπαιδευτικούς - Cyprus Edu Day 2019 που διοργάνωσε η Microsoft Κύπρου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία. Πέραν των 200 εκπαιδευτικών από όλη τη Κύπρο παρακολούθησαν το συνέδριο και συμμετείχαν στα  εξειδικευμένα εργαστήρια Microsoft Teams, Minecraft: Education Edition, Microsoft Sway- Ψηφιακή Αφήγηση και Educational Transformation Workshop.
 
 
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Προϊστάμενος Μονάδας Τ.Π.Ε. και Υπηρεσίας Εξετάσεων Τετραμήνων, Εκπρόσωπος Τύπου, κ. Σπύρος Αντωνέλλος, τόνισε την σημασία της ανανέωσης της σύμβασης λέγοντας πως το πρόγραμμα παρέχει στους μαθητές και μαθήτριες τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εποχής μας.
 
 

Πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τη διαδικασία εγκατάστασης των προαναφερθέντων προϊόντων της Microsoft στους προσωπικούς υπολογιστές των μαθητών και των εκπαιδευτικών, είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://office365.schools.ac.cy/.
 
 

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023