Super deal Φαίδωνα-Cyta

Σήμερα, ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta Αντρέα Νεοκλέους, παρουσία της Προέδρου του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού Ρένας Ρουβιθά Πάνου, το δεύτερο μέρος της μεταξύ τους στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας, η οποία προνοεί τη δημιουργία Κέντρου Δεδομένων του Δήμου Πάφου που θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Cyta.

Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι η Πάφος πρωτοπορεί στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ψηφιακής και έξυπνης πόλης. Στην προσπάθεια όμως αυτή, τόνισε, δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι. Θέλουμε να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις ώστε σύντομα να δοθούν ανάλογες λύσεις σε ολόκληρη την Κύπρο. Η επιλογή της Cyta, υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος, δεν είναι τυχαία. Δείχνει την εμπιστοσύνη της Τοπικής Αρχής στον ημικρατικό οργανισμό ώστε μαζί να αναπτύξουμε το κοινό μας όραμα προς όφελος του πολίτη και του τόπου μας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου ανέφερε ότι μέσα από την συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο Πάφου το μέλλον γίνεται σήμερα. Και είναι ψηφιακό. Ο Δήμος Πάφου, είπε, είναι ο πρώτος στην Κύπρο που προχωρεί προς την κατεύθυνση αυτή και εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί η Cyta με τα υπερσύγχρονα δίκτυα και τις υποδομές που διαθέτει, αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη της Τοπικής Αρχής.

Μιλώντας επίσης κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να φέρει την τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη και εξέφρασε την ευχή όπως αυτό που αρχίζει σήμερα στην Πάφο προχωρήσει σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Πάφου θα διαθέτει πλήρη εφεδρικότητα και πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας υποδομών και δεδομένων. Θα είναι συνδεδεμένο μέσω οπτικού δικτύου (Fiber) ώστε να διασφαλίζεται η ποιοτική και αδιάλειπτη απόδοση όλων των υπηρεσιών που θα παράγονται μέσω του. Στο Κέντρο θα φιλοξενούνται επίσης τα συστήματα μηχανογράφησης του Δήμου, όπως το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (GIS), το σύστημα πληρωμής λογαριασμών δημοτών, καθώς και οι βάσεις δεδομένων του Δήμου. Παράλληλα, το Κέντρο θα εξυπηρετεί ανάγκες της Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης όπως, για παράδειγμα, τη διαχείριση δεδομένων που θα συλλέγονται από τις κάμερες ασφαλείας, τις οθόνες πληροφόρησης και τους αισθητήρες συλλογής ατμοσφαιρικών δεδομένων που θα τοποθετηθούν στους «έξυπνους» πασσάλους και στους «έξυπνους» χώρους στάθμευσης, τους αισθητήρες για την «έξυπνη» διαχείριση του νερού κ.ά.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρακάθισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, το μέλος του Δ.Σ. της Cyta Γιάννης Κωνσταντινίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λίνος Τσοκκάς, Χαράλαμπος Πάζαρος και Φίλιππος Φιλίππου, καθώς και Λειτουργοί των δύο Οργανισμών.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future