Μονόδρομος το Enterprise Mobility για τις SMBs

  07/11/2019 18:15
Μονόδρομος το Enterprise Mobility για τις SMBs

Μονόδρομος το Enterprise Mobility για τις SMBs

  07/11/2019 18:15
Οι επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών, έχουν ξεκινήσει να ενσωματώνουν λύσεις mobility στη ροή εργασιών τους, όπως αυτές που παρέχει η Softone Κύπρου, καθώς τους προσφέρουν ευελιξία και επεκτασιμότητα. Παρ' όλα αυτά δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες SMBs που αναρωτιούνται κατά πόσον θα πρέπει να υλοποιήσουν μια ΕΜ στρατηγική.

RELATED ARTICLES

 
Το ερώτημα απασχολεί πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε το πώς οι mobile λύσεις -ιδιαίτερα οι MDM- μπορούν να ενσωματωθούν ώστε να δουλέψουν αποδοτικά στην υποδομή των SMBs.
 
Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός mobile συσκευών είναι επί του παρόντος ενεργός και διευρύνεται μέρα με τη μέρα, οι επιχειρήσεις υιοθετούν την ιδέα της χρήσης των συσκευών αυτών προκειμένου να εκτελέσουν σημαντικές λειτουργίες. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επεκτείνουν με άνεση τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες πέραν των workstations, ακόμα και του γραφείου τους, χρησιμοποιώντας τις mobile συσκευές, τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές τους.
 
Υπάρχουν πολλαπλές λειτουργικές προκλήσεις για τις οποίες οι mobile συσκευές είναι οι πλέον κατάλληλες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε αρχεία και δεδομένα από οπουδήποτε, εντός και εκτός εργασίας. Επιπλέον, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν ταχύτατα πολιτικές και τεχνολογίες BYOD, οι πιθανές χρήσεις για τις προσωπικές συσκευές των εργαζομένων επίσης αυξάνονται. Οι SMBs μπορούν να ενσωματώσουν λύσεις ΕΜ για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.
 
SMBs και Enterprise Mobility
Η βασικότερη διαφορά των SMBs από τις μεγάλες εταιρείες, όσον αφορά πάντοτε την υιοθέτηση των λύσεων mobility, είναι η πλέον προφανής: η κλίμακα. Οι SMBs δεν διαθέτουν συνήθως κάποιον εξειδικευμένο ΙΤ επαγγελματία στο δυναμικό τους, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις που συνήθως διαθέτουν τμήμα IT. Αυτό σημαίνει πως μπορούν ευκολότερα και με ασφάλεια να εκτιμήσουν, να ενσωματώσουν και να δημιουργήσουν workflows και πολιτικές γύρω από την τεχνολογία αυτή.
 
Από την άλλη πλευρά, οι SMBs έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στο να καθορίσουν τις προτεραιότητές τους, καθώς δεν θα έχουν να ασχοληθούν με μεγάλο όγκο εργασιών και προβλημάτων. Δεδομένου πως χρησιμοποιούν σαφώς λιγότερες mobile συσκευές σε σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, η διαχείριση του mobility μπορεί να είναι λιγότερο ανελαστική, ενώ εξασφαλίζει τις βέλτιστες πρακτικές.
 
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι SMBs μπορούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις mobile λύσεις, η διαχείριση συσκευών είναι η πρώτη επιλογή. Οι λύσεις MDM σας επιτρέπουν να εξασφαλίσετε πως καθεμιά από τις λύσεις στην υποδομή της επιχείρησης είναι ασφαλής και λειτουργεί αποτελεσματικά.
 
Κατά δεύτερον, όπως ισχύει και στην περίπτωση όλων των συσκευών στην υποδομή σας, θα πρέπει να εξασφαλίσετε την επιχείρησή σας από τις εξωγενείς και εσωγενείς απειλές ασφαλείας που μπορεί να προκαλέσει η πλημμελής χρήση των συσκευών.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας