Cybersafety: Απειλές και Έξυπνα Εργαλεία Γονικής Συμβουλής για Προστασία στα Κοινωνικά Δίκτυα

 
Το Ερευνητικό Κέντρο Κοινωνικής Πληροφορικής (http://socialcomputing.eu) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια του ερευνητικού έργου “ENCASE: Βελτίωση της Ασφάλειας και της Ιδιωτικότητας στα Κοινωνικά Δίκτυα: Προσέγγιση με Γνώμονα τον Χρήστη για την Προστασία των Ανηλίκων” (http://encase.socialcomputing.eu). 
 
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος “Marie Skłodowska-Curie Actions” του Horizon 2020. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι "Cybersafety: Απειλές και Έξυπνα Εργαλεία Γονικής Συμβουλής για Προστασία στα Κοινωνικά Δίκτυα".
 
Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου (workshop) και θα λάβει χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2019 στις 9:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Αμφιθέατρο 1,  Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος).
 
Η οργάνωση αυτού του βιωματικού εργαστηρίου αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητες κατάρτισης του έργου ENCASE. Θα δώσει ευκαιρίες στους φοιτητές να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν ερευνητικές ιδέες με ερευνητές, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για διδακτορικές σπουδές και ερευνητικές εμπειρίες, και να ενημερωθούν σχετικά με την έρευνα στο αντικείμενο της εύχρηστης  ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στα €2.16 εκατομμύρια. Στο έργο συμμετέχει το ΤΕΠΑΚ με προϋπολογισμό €620.280  και την ευθύνη του γενικού συντονισμού.
 
Στο ENCASE συμμετέχουν παγκοσμίου φήμης εταίροι από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (University College London: Ηνωμένο Βασίλειο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Ελλάδα, Università degli Studi Roma Tre: Ιταλία, Telefonica Investigacion y Desarrollo: Ισπανία, LSTech: Ηνωμένο Βασίλειο, SignalGeneriX Ltd: Κύπρος, Cyprus Research and Innovation Center Ltd: Κύπρος).  Οι βιομηχανικοί εταίροι προσφέρουν κυρίως τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λογισμικού, την πρόσβαση σε αληθή δεδομένα κοινωνικών δικτύων, καθώς και στην πρόσβαση σε τελικούς χρήστες.
 
Ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας και ιδιωτικότητας ανηλίκων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και ταυτόχρονα να συνεισφέρει  ερευνητικά στην ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, στις μεγάλης κλίμακας μετρήσεις του Παγκοσμίου Ιστού και στη δημιουργία νέων τεχνικών εμπιστευτικότητας περιεχομένου. 
 
Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο
https://www.facebook.com/events/789877271442897/

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου