Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει τους καλύτερους μαθητές στην Πληροφορική

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο της Cyta, βραβεύθηκαν οι μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς πληροφορικής κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, συμμετέχει ενεργά ως ο μοναδικός χορηγός στην κατηγορία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά και στο συμβουλευτικό σώμα της Κυπριακής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, με την Λέκτορα και συντονίστρια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αφορούν την Κυβερνοασφάλεια, Δρ. Γιάννα Δανίδου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με συνέπεια υποστηρίζει και συμβάλει στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κύπρο, με γνώμονα την τεχνολογία.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου και με στρατηγικό συνεργάτη την Cyta, διοργανώνει ετησίως τρεις Παγκύπριους διαγωνισμούς πληροφορικής:
1) Τον Διαγωνισμό Πληροφορικής & Αλγοριθμικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου BEBRAS που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ)
2) Τον Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security Challenge) για νέους 14-25 χρονών που υλοποιείται με την στήριξη του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων πανεπιστημίων και αριθμού χορηγών. 
3) Την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Οι νικητές των παγκύπριων διαγωνισμών εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνείς διοργανώσεις όπως τον γνωστό διαγωνισμό European Cybersecurity challenge.

Δειτε Επισης

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας