H Mozilla θέλει να λανσάρει μία νέα έκδοση του Firefox κάθε μήνα

Αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, ο Firefox, ένας από τους δημοφιλέστερους browsers σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να αποκτήσει μία νέα έκδοση κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός που ανακοίνωσε η Mozilla, για τα πακέτα αναβάθμισης που θα παίρνει ο Firefox, ενώ ξεκαθάρισε ότι με αυτή τη μέθοδο θα υπάρχει μία εντελώς νέα έκδοση του Firefox κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες. Ο κύριος λόγος που γίνεται αυτό είναι για να είναι πάντοτε ενημερωμένος ο browser, αλλά και για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε προκλήσεις ασφαλείας που ενδέχεται να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο.

Οι τεχνικοί της Mozilla θέλουν να αυξηθεί ο ρυθμός με τον οποίο γίνεται η ανταπόκριση στις ηλεκτρονικές απειλές και άλλες προκλήσεις, ενώ τονίζεται ότι ο προγραμματισμός της Mozilla νικά σε ταχύτητα τον βασικό ανταγωνιστή του Firefox, που δεν είναι άλλος από τον Google Chrome. Ο Chrome ανανεώνεται σε ένα σταθερό ρυθμό των έξι εβδομάδων.

Σε σύγκριση με τον Google Chrome, o Mozilla Firefox ήταν πίσω στην ενσωμάτωση νεών Web APIs, κάτι που οι δημιουργοί εφαρμογών είχαν τονίσει και δημιουργούσε προβλήματα στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον των φυλλομετρητών του Διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από την πλευρά της Mozilla τονίζεται ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η διαδικασία της δοκιμαστικής περιόδου των εφαρμογών και των πειραματικών λειτουργιών που αναπτύσσονται στο περιβάλλον του Firefox, αφού ο κύκλος ανανέωσης των 4 εβδομάδων δεν είναι δεσμευτικός για τον καθορισμό της χρονικής περιόδου κατά την οποία θέτει ένας developer σε δοκιμαστική περίοδο μία λειτουργία ή εφαρμογή που ετοιμάζει.

Η έκδοση του Mozilla Firefox για τις επιχειρήσεις, η οποία ονομάζεται Extended Support Release δεν πρόκειται να δει αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα διάθεσης νέων εκδόσεων, η οποία παραμένει στους 12 μήνες για κάθε νέα έκδοση και στους 3 μήνες για κάθε πακέτο αναβάθμισης. Οι αλλαγές εκεί είναι πιο περιορισμένες. 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης