LENOVO: Νέα εποχή στη διαχείριση δεδομένων εταιρειών

Η άρτια διαχείριση και αποθήκευση δεδομένων είναι από τα ζητούμενα κάθε επιχείρησης, η οποία θέλει να εργάζεται με επαγγελματισμό, να ενισχύεται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητά της, αλλά την ίδια στιγμή να εκσυγχρονίζεται και να απλοποιεί διαδικασίες οι οποίες παλαιότερα απαιτούσαν και πολύ χρόνο και πολύ κόπο.
 
Ασπαζόμενη τη νέα αυτή τάση, η Lenovo έκανε το μεγάλο βήμα, ώστε να προσφέρει στην αγορά συστήματα αποθήκευσης «ανοικτής» αρχιτεκτονικής όπως λέγονται, τα οποία να είναι εύκολα στη διαχείρισή τους, είτε βρίσκονται μέσα στο «κέντρο δεδομένων», είτε στο cloud.
 
Και, το κυριότερο, να είναι εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση στα δεδομένα, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ανά πάσα στιγμή από όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης -όποιο και αν είναι το μέγεθός της.
 
Πλέον οι επιχειρήσεις ζητούν μια διαφορετική εμπειρία, όσον αφορά τον τομέα της αποθήκευσης, διαχείρισης και αξιοποίησης των δεδομένων τους, όπως και μια πιο σύγχρονη προσέγγιση της υποδομής του data center τους. Το υβριδικό μοντέλο, όπου η επιχείρηση διατηρεί δεδομένα και εφαρμογές τόσο σε δικές της υποδομές data center, όσο και στο cloud, είναι πλέον στις βασικές επιλογές.
 
Η συνεργασία με τους κορυφαίους του είδους
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν νέες απαιτήσεις για τους κατασκευαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμορφώνουν καινούριες προσεγγίσεις και προχωρούν σε μεγάλες συνεργασίες.
 
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της Lenovo, ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών υποδομών πληροφορικής παγκοσμίως, και της NetApp, από τις ηγέτιδες εταιρείες στις λύσεις του αποκαλούμενου hybrid cloud.

 
 
Η συνεργασία ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2018 και μέσω αυτής «γεννήθηκαν» δυο υπερσύγχρονα συστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Οι επονομαζόμενες σειρές λύσεων της Lenovo «ThinkSystem DE» και «ThinkSystem DM», δίνουν έμφαση στον τομέα της ταχύτητας και της παραγωγικότητας.
 
Σημαντικά οφέλη
Σύμφωνα με τη Lenovo, τα οφέλη από τις νέες σειρές λύσεων για data center και αποθήκευση δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς η νέα προσέγγιση που ακολουθείται δίνει τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, σε σχέση με τα «παραδοσιακά» συστήματα αποθήκευσης, ενώ σημαντικό και κρίσιμο είναι το γεγονός ότι απλοποιείται η υποδομής, η οποία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη σε τέτοιους είδους λύσεις, παρέχοντας δυνατότητα για βελτιωμένη διεκπεραίωση των εργασιών που σχετίζονται με την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων.

Ο λόγος για την απλοποίηση, όπως προστίθεται, είναι γιατί οι προσφερόμενες λύσεις είναι περισσότερο ολοκληρωμένες και συνδέονται καλύτερα με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα μιας επιχείρησης.
 
«Η αξιοποίηση της τεχνολογίας flash, όσον αφορά τα αποθηκευτικά συστήματα, έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση των σχετικών λειτουργιών σε όλο το εύρος των εφαρμογών και των υποδομών που χρησιμοποιούνται, είτε βρίσκονται στο data center, είτε στο cloud», τονίζει η Lenovo.
 
Επίσης, όπως σημειώνεται, το γεγονός ότι οι νέες λύσεις της Lenovo ενσωματώνονται με τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα, δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερη υποστήριξη, καθώς το σημείο επικοινωνίας είναι το ίδιο για το σύνολο της πληροφοριακής υποδομής της επιχείρησης.
 
Λύσεις για κάθε μεγέθους επιχείρηση
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι οι νέες σειρές λύσεων της Lenovo απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επιχειρήσεων.
  • Η ThinkSystem DE είναι η χαμηλού κόστους σειρά αποθηκευτικών συστημάτων, η οποία είναι σχεδιασμένη για επιχειρήσεις μικρού έως μεγάλου μεγέθους. Σύμφωνα με τη Lenovo, είναι ιδανική για μικρά γραφεία, αλλά και υποκαταστήματα οργανισμών που «τρέχουν» μια ευρεία γκάμα διεργασιών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), ανάλυσης δεδομένων, video παρακολούθησης, εφαρμογών πληροφορικής, backup και αποκατάστασης.
  • Η ThinkSystem DM απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις, όσον αφορά την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων τους. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ως βασικό ατού της την προσθήκη του λογισμικού ONTAP της NetApp, το οποίο θεωρείται εκ των κορυφαίων λύσεων παγκοσμίως αναφορικά με την αποθήκευση δεδομένων, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως είναι η ευελιξία και η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων αρχείων, ακόμη και αν βρίσκονται σε διαφορετικές υποδομές.

 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One