Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι στην Πληροφορική

InBusinessNews  17/09/2019 18:30
Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι στην Πληροφορική

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι στην Πληροφορική

InBusinessNews  17/09/2019 18:30

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Βράβευσης για τους διαγωνισμούς Πληροφορικής της σχολικής χρονιάς 2018-2019. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο της Cyta. 

RELATED ARTICLES


Το CCS, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου και με στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta, διοργανώνει ετησίως τρεις Παγκύπριους διαγωνισμούς πληροφορικής: 
1. To Διαγωνισμό Πληροφορικής & Αλγοριθμικής Σκέψης για Μαθητές Γυμνασίου BEBRAS που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ)
2. Το Διαγωνισμό Κυβερνο-ασφάλειας (Cyber Security Challenge) για νέους 14-25 χρονών που υλοποιείται με τη στήριξη του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), των ιδιωτικών και δημοσίων Πανεπιστημίων και πλειάδα ιδιωτικών επιχειρήσεων –χορηγών της διοργάνωσης
3. Την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Οι νικητές των παγκύπριων διαγωνισμών εκπροσωπούν την Κύπρο σε αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που οι κυπριακές μας αποστολές επιστρέφουν με μετάλλια και βραβεία. Την προετοιμασία των μαθητών που συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς αναλαμβάνουν εθελοντές, μέντορες, εκπαιδευτές και καθηγητές που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 

pliroforikivravefsi4

 

Τους βραβευθέντες μαθητές συνεχάρη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κος Κώστας Χαμπιαρούρης, την ομιλία του οποίου εκφώνησε ο κος Μιχάλης Τορτούρης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης στον τομέα της Πληροφορικής. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο κος Κωνσταντίνος Καραγιώργης εκπρόσωπος του Ψηφιακού Πρωταθλητή Κύπρου και Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κου Στέλιου Χειμώνα. Τους νέους που διακρίθηκαν συνεχάρη και ο κος Γιώργος Αρέστη, Διευθυντής Πληροφορικής  της Cyta, ο οποίος βράβευσε με δωροκάρτες τους τρεις πρώτους διακριθέντες του διαγωνισμού Bebras. 
 

pliroforikivravefsi3

 

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του CCS κος Κώστας Αγρότης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τους πολύτιμους εθελοντές που συνεισφέρουν στην επιτυχία των δράσεων του Συνδέσμου. Δράσεις, που έχουν στόχο τόσο την προσέλκυση των νέων στον κλάδο της πληροφορικής όσο την παροχή κατάλληλων εφοδίων που δεν είναι άλλοι από την ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.
 

pliroforikivravefsi2
 

 

Σημειώνεται ότι εκτός από τους μαθητές, βραβεύτηκαν και τα σχολεία με πολυάριθμες συμμετοχές στο διαγωνισμό Bebras. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+, CODINC όπου μαθητές λυκείου εκπαιδεύτηκαν και εκπαίδευσαν μαθητές δημοτικού στον προγραμματισμό.  

Τέλος, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως η επόμενη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (Junior Balkan Olympiad in Informatics) θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2020. 

Το CCS καλεί όσους ενδιαφέρονται είτε να επωφεληθούν από τις δράσεις είτε να προτείνουν ιδέες για προώθηση του τομέα ΤΠΕ να επικοινωνήσουν με το Σύνδεσμο στο 22460680 και info@ccs.org.cy  και να παρακολουθούν τα νέα μας στην ιστοσελίδα www.ccs.org.cy και τα κοινωνικά δίκτυα.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας