Big Brother στους δημόσιους χώρους της Αγίας Νάπας

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δήμου Αγίας Νάπας για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος βίντεο παρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στους δημόσιους χώρους του Δήμου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πρόταση του Δήμου Αγίας Νάπας για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος βίντεο παρακολούθησης (ΚΚΒΠ) είναι σύμφωνη με τις υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς τεκμηριώθηκε πλήρως και από σχετική μελέτη της Αστυνομίας. Έτσι, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα γίνει ο πρώτος Δήμος της Κύπρου που θα εγκαταστήσει ΚΚΒΠ εντός των ορίων του Δήμου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα ενεργεί ως ο υπεύθυνος επεξεργασίας του ΚΚΒΠ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων καταγράφονται, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών και των τουριστών του Δήμου Αγίας Νάπας και η πάταξη οχληριών με βάση τον περί Δήμων Νόμο.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ουσιώδες μέτρο, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στον Δήμο, καθώς θα λειτουργήσει προληπτικά για τη μείωση της εγκληματικότητας και θα βοηθήσει στην διερεύνηση διάφορων ενεργειών κατά της δημόσιας περιουσίας. Οι τουρίστες και οι δημότες του Δήμου Αγίας Νάπας θα είναι ασφαλείς και θα αισθάνονται ασφαλείς».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος προετοιμάζει τους όρους για προκήρυξη προσφορών σύμφωνα με τις μελέτες και τις εγκρίσεις που έχουν εξασφαλιστεί με στόχο να λειτουργήσει το σύστημα ΚΚΒΠ το καλοκαίρι του 2020.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ