Ο Δήμος Λευκωσίας ετοιμάζει δίκτυο για δωρεάν WiFi

InBusinessNews  02/08/2019 12:41
Ο Δήμος Λευκωσίας ετοιμάζει δίκτυο για δωρεάν WiFi

Ο Δήμος Λευκωσίας ετοιμάζει δίκτυο για δωρεάν WiFi

InBusinessNews  02/08/2019 12:41

Συνάντηση με τον Pierpaolo Tona, Συντονιστή Διαχείρισης Έργων του Εκτελεστικού Οργανισμού για την Καινοτομία και τα Δίκτυα (INEA- Innovation and Networks Executive Agency) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

RELATED ARTICLES


Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Tona παρέδωσε στον Δήμαρχο Λευκωσίας «κουπόνι» για την εγκατάσταση δικτυού WiFi, δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Wifi for Europe (WiFi4EU) που αφορά στη ανάπτυξη υποδομών δωρεάν ασυρματικής ευρυζωνικής σύνδεσης, σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Η αξία του κουπονιού είναι €15.000 και καλύπτει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης.

Ο Δήμος Λευκωσίας επιλέγηκε μαζί με άλλες 32 τοπικές αρχές από την Κύπρο,  από σύνολο  10000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχει προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής σύμβασης με την INEA.

Η εγκατάσταση του δικτύου εντάσσεται στις  δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος και αφορούν στην Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Τεχνολογία RISE και την εφαρμογή του έργου «Έξυπνης Πόλης».

Ο κ. Tona, συναντήθηκε επίσης και συζήτησε με λειτουργούς του Δήμου για μελλοντικές συνεργασίες που αφορούν στο τομέα της τεχνολογίας, της ερευνάς και την κινητικότητας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας