Ανάπτυξη συνεργασίας RISE - Wargaming

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 17 Απριλίου στον χώρο του Κέντρου Αριστείας, Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Ευφυών Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών RISE, στα κτίρια της PwC στη Λευκωσία, ο  Διευθυντής Έρευνας του RISE, Καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου, παρέλαβε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας δωρεά της εταιρεία Wargaming Group Limited. Η δωρεά του εξοπλισμού έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανισμών. Ο Καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εξέφρασε την εκτίμηση και ικανοποίηση του για την αγαστή και μακροπρόθεσμη συνεργασία.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο R&D Manager, Lead VR/AR  της Wargaming Group Limited, Στέφανος Δημητρίου ανέφερε ότι «Η Wargaming αναγνωρίζει τον σημαντικό και καταλυτικό ρόλο του RISE στην αλλαγή του οικοσυστήματος στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών όσον αφορά την έρευνα και την καινοτομία.»
 
Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αριστείας RISE τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο οργανισμών «Το Κέντρο Αριστείας RISE αγκαλιάζει την υποστήριξη ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως η Wargaming και φιλοδοξεί σε μια μακροχρόνια εποικοδομητική συνεργασία. Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από τη Wargaming, έχει μεγάλη σημασία για τη δημιουργία των εργαστηρίων του RISE ως κέντρων έρευνας και καινοτομίας.»
 
Το RISE είναι το αποτέλεσμα κοινοπραξίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας, των τριών δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπριων)και δύο διεθνών εταίρων, του Max Planck Institute for Informatics (Γερμανία) και του University College London (Ηνωμένο Βασίλειο).
 
Το Κέντρο Αριστείας διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας στην περιοχή. Το RISE αποσκοπεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος της ακαδημαϊκής έρευνας και της βιομηχανικής καινοτομίας, προς την κατεύθυνση της επιστημονικής, τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και της Ευρώπης. Το Κέντρο Αριστείας στα πλαίσια της στρατηγικής του αναφορικά με τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ έρευνας και βιομηχανίας, προσβλέπει σε συνεργασία με κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023