SAS Analytics Roadshow 2019: Κτίζοντας έξυπνους οργανισμούς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σημαντικών στελεχών της κυπριακής αγοράς πραγματοποιήθηκε και φέτος το SAS Analytics Roadshow 2019 με θέμα, Building a smarter organization with Analytics & AI της ηγέτιδας εταιρείας λογισμικού και υπηρεσιών, Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Business Intelligence. 

Η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε, 21 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Hilton είχε ως Platinum την KPMG Κύπρου, Consulting Gold Partner της SAS. 

Το SAS Analytics Roadshow 2019, που έχει γίνει πλέον ετήσιος θεσμός, ασχολήθηκε φέτος με το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI), ζήτημα το οποίο έχει γίνει mainstream, καθώς ως τεχνολογία δίνει ώθηση σε όλο και περισσότερες πτυχές των επιχειρήσεων αλλά και της καθημερινής ζωής.

Με τις προσδοκίες από την AI να είναι ιδιαίτερα μεγάλες, προκύπτει το ερώτημα της εφαρμογής της data-driven καινοτομίας στην καθημερινότητα των οργανισμών, για την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων και προβλημάτων. Κατ’ ουσίαν, ποια είναι τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου η AI να βγει από τα ερευνητικά εργαστήρια και να ενσωματωθεί στις επιχειρηματικές λειτουργίες, ώστε να οδηγηθεί ένας οργανισμός στα επιθυμητά αποτελέσματα;

Οι συμμετέχοντες στο SAS Analytics Roadshow είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις απαντήσεις αλλά και πώς να εξελίσσουν τις εταιρείες τους σε πιο cognitive και έξυπνες. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν μέσω λύσεων, όπως η SAS Analytics Platform η οποία είναι γνωστή ως SAS Viya,, η οποία αποτελεί κορυφαία λύση ψηφιακού μετασχηματισμού στην αγορά, καθώς δίνει την κατάλληλη ευελιξία που χρειάζονται, σήμερα οι οργανισμοί παρέχοντας το απαραίτητο openess σε analytics  και cloud. Παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δώσει ώθηση στην καινοτομία και επίσης βελτιώνει σημαντικά το decision making του οργανισμού.


Ειδικοί της SAS, ανέλυσαν τα προτερήματα της SAS Viya, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από αναγνωρισμένους οργανισμούς που έχουν αναπτύξει τις analytics πρωτοβουλίες τους με την αξιοποίηση των λύσεων της SAS, όπως η Εθνική Τράπεζα, Cosmote, Interamerican και Scisports.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντες ομιλητές από κορυφαίες εταιρείες από Ελλάδα, Kύπρο και από το εξωτερικό. Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή είχαν την ευκαιρία, επίσης να ακούσουν μια ζωντανή συζήτηση από εκπροσώπους κυπριακών εταιρειών, καθώς και του ακαδημαϊκού χώρου γύρω από τις προκλήσεις και τη στρατηγική των εταιρειών στην προσπάθεια μετασχηματισμού των οργανισμών τους σε πιο data -driven. Στη συζήτηση, όπου συντονιστής ήταν ο Γεράσιμος Ντούσκας, director, head of data and analytics, KPMG Cyprus, συμμετείχαν οι: Γιώργος Κούσης, manager Information Technology Services, Τράπεζα Κύπρου, Βαγγέλης Μονοχρίστου, digital business services manager, Γενικές Ασφάλειες, Παναγιώτης Διονυσίου, head of IT, C.A. Papaellinas, Δημήτρης Κονιώτης, head of data and analytics, Ελληνική Τράπεζα και Παναγιώτης Ανδρέου, course leader of MSc Data Analytics, Assistant Professor in Computing, Chair, Innovation and Enterprise, Co-founder and Director, InSPIRE Research Centre, UCLan Cyprus.

 



 


Ο Νίκος Πέππας, Regional Director Greece & Eastern Europe της SAS δήλωσε σχετικά: «Πλέον η κυπριακή αγορά καταλαβαίνει απόλυτα την αξία των analytics, machine learning και artificial intelligence  και γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια από τις εταιρείες να τα υιοθετήσουν και να ‘τρέξουν’ περισσότερες analytics πρωτοβουλίες εσωτερικά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση της SAS είχε σκοπό να αναδείξει τον τρόπο υιοθέτησης και χρήσης αποτελεσματικών πρακτικών εφαρμογής των λύσεων της. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν, οι περισσότερες εταιρείες σχετίζεται με το πώς αυτές θα εντάξουν την ΑΙ/Machine Learning από την παραγωγική τους διαδικασία μέχρι και τη λήψη αποφάσεων».
 


Εδώ έρχεται η SAS, σημείωσε, με την τεχνογνωσία και την αλληλεπίδραση που έχει με πολλές εταιρείες διαφόρων μεγεθών και κλάδων ανά τον κόσμο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να τρέξουν συγκεκριμένες analytics πρωτοβουλίες, προκειμένου να προσδώσουν σημαντική αξία στον οργανισμό τους. Παράλληλα με την αξιοποίηση της κορυφαίας Analytics Platform Viya ανεξαρτήτως υποδομής (on premise ή cloud) και analytics τεχνολογιών (SAS ή open source), είναι σε θέση να οργανώσει, να συντονίσει και να ενοποιήσει τις analytics πρωτοβουλίες του κάθε οργανισμού. 

Δειτε Επισης

Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future