Η PwC Κύπρου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το RISE

Πέντε μήνες μετά την ίδρυση του RISE και το νερό έχει μπει για το καλά στο αυλάκι. Στο Κέντρο εργάζονται ήδη 30 άτομα ενώ το Κέντρο προχώρησε σε νέες ενοικιάσεις χώρων όπου θα στεγάσει νέα γραφεία και εργαστήρια. Όλες οι εξελίξεις του RISE αλλά και το τι προηγήθηκε στους πέντε μήνες ζωής του αναφέρθηκαν στην δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2019 στα γραφεία της PwC, με αφορμή την συνεργασία της εταιρείας με το Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας του RISE.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ευγένιος Ευγενίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της PwC Κύπρου στο μεγαλύτερο Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας που αναπτύχθηκε ποτέ στην Κύπρου. «Η σημασία που αποκτούν η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η καινοτομία, ως βασικοί μοχλοί ανάπτυξης, είναι στις μέρες μας, μεγαλύτερη από ποτέ. Η PwC Κύπρου στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και συμμετέχει ενεργά σ΄ αυτές για ένα καλύτερο αύριο”, ανέφερε ο Ευγένιος Ευγενίου.
 
Η PwC υποστηρίζει το RISE με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπαίδευση στο προσωπικό του και προσωρινή φιλοξενία.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αφού ευχαρίστησε την PwC για την συνεργασία της με το RISE τόνισε πως το Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί σημαντικό project για την Πρωτεύουσα καθώς θα την καταστήσει ως πυρήνα ανάπτυξης τεχνολογίας καινοτομίας αλλά και ως έξυπνη πόλη με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της.
 
Επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανάφερε πως με τα έργα στην Στοά και την Αγορά όπου θα εγκατασταθεί το RISE θα αναζωογονηθεί το κέντρο της Πρωτεύουσας κάτι που έχει ως προτεραιότητα ο Δήμος.
 
RISE
 
Ο Γιώργος Χρυσάνθου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του RISE & Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις του Κέντρου.
 
Το RISE ιδρύθηκε το περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τον Δήμο Λευκωσίας αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο και το σύνολό της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.
 
Πρόκειται για μια κοινοπραξία με συντονιστικό φορέα τον Δήμο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Max Planek Institute της Γερμανίας και τo University Gollege London του Ηνωμένου Βασιλείου. Το project εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος “Teaming For Excellence” το οποίο αποτελεί μέρος του πλαισίου “Ορίζοντας 2020” της  ΕΕ για την Έρευνα και Καινοτομία.
 
Στο RISE εργοδοτούνται μέχρι στιγμής 30 άτομα ενώ αναμένεται μέχρι το τέλους του έτους να φτάσουν τα 80 άτομα και μέχρι το 2020 τα 120. Ήδη το Κέντρο αναζητά να εργοδοτήσει 8 νέους ερευνητές ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινώσει νέες θέσεις εργασίας.
 
Όσον αφορά το ερευνητικό του έργο το Κέντρο συνεργάζεται με επιχειρήσεις από Κύπρο και εξωτερικό. Τα ενδιαφέροντα του RISE επικεντρώνονται στα δια δραστικά μέσα που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος στην ζωή μας αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται οι πληροφορίες στο χρήστη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες αλληλοεπιδρούν με τις συσκευές αλλά και με τους ανθρώπους γύρω τους.
 
Το RISE αυτήν την στιγμή στεγάζεται σε χώρους που του έχει παραχώρησε η PwC στα γραφεία της Julia House στην Θεμιστοκλή Δέρβη, ενώ  το Κέντρο έχει προχωρήσει σε ενοικίαση άλλων χώρων που θα ανακοινωθούν σύντομα.  
 
Εξάλλου κάποια τμήματα του RISE αναμένεται να μεταφερθούν στο κτίριο της Στοάς που θα να είναι έτοιμο περί τα τέλη του 2019 ενώ τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν στο κτίριο της Αγοράς όταν ολοκληρωθεί το 2020.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»