Ρουβιθά: Διορθωτικές κινήσεις στη βάση έκθεσης Γενικού Ελεγκτή

Η στρατηγική κατεύθυνση της Cyta οριοθετείται από τη μεγιστοποίηση της αξίας του Οργανισμού, τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητάς του και την υπεύθυνη, καθοριστική συνεισφορά του στην εξέλιξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Κύπρου. Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά Πάνου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών της Βουλής.

Η πρόεδρος της Cyta υπογράμμισε πως στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, διαφάνειας και ακεραιότητας, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών του Οργανισμού. «Στη βάση ενδελεχούς αξιολόγησης των συστάσεων που περιλαμβάνει η έκθεση, πραγματοποιούνται οι  κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για συνετή και ορθολογιστική λειτουργία της Cyta και με δεδομένες τις επιχειρησιακές, εμπορικές και οικονομικές προτεραιότητές της».
 
Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού για το 2017 η κ. Ρουβιθά ανέφερε πως αυτά αντικατοπτρίζουν την οικονομική του ευρωστία. Πρόσθεσε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα δεν δημιουργούν εφησυχασμό, αλλά επιβάλλεται η εντατικοποίηση της προσπάθειας συγκράτησης του λειτουργικού κόστους, η θωράκιση του παραδοσιακού κύκλου εργασιών και η εξεύρεση νέων πηγών εσόδων, αξιοποιώντας εμπορικά την τεχνολογική υπεροχή της Cyta.
 
«Με την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας, η Cyta είναι ο διαχρονικός, αξιόπιστος πρωταγωνιστής των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο. Σε συνεργασία με την πολιτεία, είναι έτοιμη να γίνει και ο αξιόπιστος στυλοβάτης του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου».

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023