H Microsoft Κύπρου έφερε για ακόμη μία χρονιά την «Ώρα του Κώδικα»

H «Ώρα του Κώδικα» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες.

Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά, με ένα απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

Για την Microsoft Κύπρου η «Ώρα του Κώδικα» αποτελεί πλέον ένα θεσμό.  Φέτος, σε συνεργασία με τον οργανισμό CARDET και την HS Data, διοργάνωσε μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, δωρεάν εργαστήρια σε δημοτικά σχολεία τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου.

Ο όρος «Κώδικας» φέρνει συνήθως στο μυαλό μας ένα πολύπλοκο σύστημα προγραμματισμού, δύσκολο να το κατανοήσουμε. Στα χέρια όμως των παιδιών μπορεί να γίνει παιχνίδι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με ψηφιακές δεξιότητες που στο μέλλον θα είναι απολύτως απαραίτητες. 
 

 

Στόχος της Microsoft ήταν να ενθαρρύνει όλους τους μαθητές να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: με το παιχνίδι Minecraft! Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα προγραμματισμού, να «αποκρυπτογραφήσουν» τον Κώδικα κατανοώντας έτσι τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες,  να εξελίξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, και την κριτική και αναλυτική τους σκέψη. 

 

Τα δωρεάν εργαστήρια «Hour of Code» βοηθούν παράλληλα και τους εκπαιδευτικούς να προωθήσουν την επιστήμη των υπολογιστών με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν στους  νέους, τις  κατάλληλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν μετέπειτα και στη εξεύρεση εργασίας. 

Φέτος, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα γύρω στα 300 παιδιά, μεταξύ των οποίων και αρκετά από αγροτικές περιοχές της Κύπρου. Όλα τα παιδιά επέδειξαν τεράστιο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ενώ αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις. 

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν και το «Hour of Code Certificate».

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One