1ο Βραβείο στη Cyta στο Διαγωνισμό Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων

Η Cyta εξασφάλισε το 1ο Βραβείο στην Κύπρο για Ολοκληρωμένη Πολιτική Πράσινων Συμβάσεων/Προμηθειών, στην τελετή απονομής των Βραβείων CY GPP AWARDS 2018, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στα Γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στη Λευκωσία. Στην ίδια διοργάνωση, η Cyta εξασφάλισε ακόμα τέσσερα 1α βραβεία στις επί μέρους «Κατηγορίες Αγορών». Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Μηχανογραφικός Εξοπλισμός/Ηλεκτρικές Συσκευές Οικιακής Χρήσης, στην κατηγορία Οχήματα, στην κατηγορία Φωτοτυπικό/Εκτυπωτικό χαρτί και στην κατηγορία Κλιματιστικά.
 
Τα βραβεία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Cyta και αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών μίας δεκαετίας, αφού από το 2008 ο Οργανισμός έχει καταρτίσει και εφαρμόζει Σχέδιο Δράσης για Πράσινες Αγορές. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση της Cyta στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη, ελαχιστοποιώντας τις όποιες επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη δράση του Οργανισμού και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμά του.
 
Στόχος των βραβείων Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων είναι η αναγνώριση των φορέων που διακρίνονται κάθε χρόνο για τη δημοσίευση Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων ή/και για συγκεκριμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με την προώθηση των Πράσινων Αγορών, την εφαρμογή τους, τα συστηματικά μέτρα για εισαγωγή οικολογικών κριτηρίων στις δημόσιες /ιδιωτικές αγορές, κ.α. Ο θεσμός καθιερώθηκε  από το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.
 
Την τελετή απονομής των βραβείων τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
 

 

 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση