Πιέσεις ΗΠΑ σε Γερμανία και Βρετανία κατά της Huawei

InBusinessNews  29/11/2018 19:08
Πιέσεις ΗΠΑ σε Γερμανία και Βρετανία κατά της Huawei

Πιέσεις ΗΠΑ σε Γερμανία και Βρετανία κατά της Huawei

InBusinessNews  29/11/2018 19:08
Εντείνονται οι ανησυχίες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία όσον αφορά τη Huawei, την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, και την τοποθέτηση εξοπλισμού 5G από αυτή στις χώρες τους. Αιτία ήταν η επίσκεψη στην Ευρώπηαπό αμερικανική αποστολή και η παρότρυνση της να είναι σε εγρήγορση όσον αφορά τις εθνικές απειλές ασφαλείας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το σαφές μήνυμα που παρέδωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία αυτόν τον μήνα ήταν ότι Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, ως βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τους.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς οι δύο ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται την επόμενη χρονιά για δημοπρασίες 5G. Πρόκειται για σούπερ γρήγορη υπηρεσία που θα δώσει τη δυνατότητα για μία νέα γενιά ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Huawei είναι η μεγαλύτερη πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και θεωρείται φαβορί για την ανοικοδόμηση των πρώτων δικτύων και στις δύο χώρες, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές.

Σημειώνεται πως η Νέα Ζηλανδία αποτελεί την πιο πρόσφατη χώρα που ανέλαβε δράση εναντίον της Huawei, εμποδίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό 5G της Huawei. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία έχουν ήδη εμποδίσει την εταιρεία για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei διαθέτει παρουσία και στην Κύπρο μέσω συνεργασιών με Cyta και MTN.

ΠΗΓΗ: FT
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας