RedMax Technologies: Behind the fiber scenes

Η χρήση fiber optics (οπτικών ινών) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρουν στους οργανισμούς, όπως η μεταφορά τεράστιου όγκου πληροφοριών με ταχύτητα και ασφάλεια. Πώς διασφαλίζεται, όμως, ότι οι ίνες αυτές καταλήγουν να εργάζονται με όση δυναμική θα θέλαμε; Σχολαστικότητα πάνω απ’ όλα, στη βάση υψηλών προδιαγραφών, είναι η συνταγή της RedMax Technologies, όπως διαφάνηκε στο ταξίδι που κάναμε behind the fiber scenes, καταγράφοντας το πώς εργάζεται στα έργα που αναλαμβάνει. 
 
Η RedMax είναι εταιρεία τηλεπικοινωνιών με εξειδικευμένο πελατολόγιο. Παρόλο που προσφέρει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις, από τη μελέτη και τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και τη συντήρηση, ο μεγαλύτερος χρόνος της αφιερώνεται και το περισσότερο προσωπικό απασχολείται σε πρακτικές λειτουργίες (hands on). Αυτές συνοψίζονται, κυρίως, σε fusion splicing (ένωση οπτικών ινών), στήσιμο και λειτουργία data centers, συναρμολόγηση οπτικών ινών στο εργαστήριο (lab) και επέκταση τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Διαβάστε ακόμα: Μέσα στο υπό κατασκευή Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (photos)
 
Πρακτικά οι λειτουργίες (operations) της RedMax είναι ο πνεύμονάς της. Κατ’ επέκταση, χρήζουν λεπτομερούς και συνεχούς συντονισμού, που σε συνδυασμό με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να διασφαλίζουν πάντα το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα, από το πρώτο στάδιο μέχρι και την ολοκλήρωση του κάθε έργου που αναλαμβάνεται.
 
Η διασφάλιση αυτού ακριβώς του αποτελέσματος είναι και η αποστολή της διοικητικής ομάδας operations της RedMax, με σκοπό να ξεπερνά τις εκάστοτε προσδοκίες. Γι’ αυτό, για τη στελέχωσή της έχουν επιλεχθεί επαγγελματίες με ικανότητες στην οργάνωση και τον προγραμματισμό, οι οποίοι δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα: ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Η Πάφος, τα Πολεμίδια, και η «συγκατοίκηση» με Jumbo

 
THE DECISION MAKING TEAM
Η διοικητική ομάδα operations αποτελείται από τρία άτομα, τα οποία συνεργάζονται στενά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αντώνη Βασίλη. Στόχος είναι η πλήρης αποπεράτωση όλου του φάσματος των λειτουργιών, που απαιτούν τα έργα που διαχειρίζεται.
 
Ροδίνος Γεωργίου, οperations supervisor
Ο ρόλος του επικεντρώνεται στον συντονισμό όλων των εργασιών που αφορούν στην υλοποίηση των έργων είτε αυτές είναι για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είτε υπηρεσίες για άλλα μεγάλα projects. Είναι υπεύθυνος όλων των ομάδων που υλοποιούν τις λειτουργίες της εταιρείας, από τον ημερήσιο προγραμματισμό τους μέχρι και την παράδοση του τελικού αποτελέσματος.
 
Τάσος Μαυρομάτης, project manager για επιχειρηματικούς πελάτες
Έχει την ευθύνη για τις λειτουργίες που αφορούν πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι δεν είναι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως, για παράδειγμα, το καζίνο. Παράλληλα, έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του προσωπικού πληροφορικής τεχνολογίας (ΙΤ) της εταιρείας και για τον συντονισμό των συνεργατών και υπεργολάβων της, που ασχολούνται με τα μεγάλα αυτά έργα.
 
Φάνος Κωνσταντίνου, project manager για παρόχους τηλεπικοινωνιών
Συντονίζει όλες τις λειτουργίες που προορίζονται για  παρόχους τηλεπικοινωνιών είτε αυτές είναι εργασίες για επέκταση δικτύων είτε είναι υπηρεσίες που αφορούν στους πελάτες τους. Παράλληλα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό των υπεργολάβων και συνεργατών της RedMax, αλλά και του τεχνικού προσωπικού της.
 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Η συναρμολόγηση οπτικών καλωδίων (fiber patch cords) γίνεται στο πιστοποιημένο εργαστήριο από την Ελβετική εταιρεία Huber + Suhner, το οποίο είναι το μοναδικό του είδους του στη Μέση Ανατολή.
Στο εργαστήριο δημιουργούνται διαφορετικά είδη οπτικών καλωδίων, ανάλογα με τη λειτουργία τους και το εκάστοτε ζητούμενο.
Αρχικά παραλαμβάνονται και αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο. Η συναρμολόγηση των καλωδίων ξεκινά από το κόψιμο στο ζητούμενο μέγεθος.
 
Ακολουθεί ο καθαρισμός των άκρων της ίνας των καλωδίων για εισδοχή των ενώσεων (connectors), έτσι ώστε να μην έχει ακαθαρσίες και να αποτρέπονται  περιστατικά όπως απώλεια στη μετάδοση πληροφοριών.
Εν συνεχεία γίνεται το polishing (γυάλισμα) της ίνας σε εξειδικευμένο μηχάνημα και ακολουθεί το τελικό στάδιο που είναι και η μέτρησή της, έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα που επετεύχθη.
 
Βάσει των προδιαγραφών, που δίνονται στη RedMax από την εταιρεία Huber + Suhner, μία οπτική ίνα για να βγει στην αγορά πρέπει να συνοδεύεται από πιστοποιητικό μέτρησης, αποδεικνύοντας την καταλληλόλητά της.

 
ΕΝΩΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
To fusion splicing αποτελεί τη διαδικασία ένωσης οπτικών ινών.  Γίνεται σε κατάλληλα εξοπλισμένα αυτοκίνητα της εταιρείας και σε όλους τους χώρους, οι οποίοι χρειάζονται συνδεσμολογίες με υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Επίσης μέσω του fusion splicing επιτυγχάνεται η δημιουργία και η επέκταση τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

 
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FIBER ΣΕ DATA CENTERS
Υπάρχουν τέσσερα βασικά στάδια για εγκατάσταση οπτικών ινών σε data centers (κέντρα δεδομένων).
Προηγείται η τοποθέτηση του οπτικού καλωδίου και ακολούθως του εξοπλισμού για την υποδοχή των καλωδίων.
Ακολουθεί ο τερματισμός του οπτικού καλωδίου και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πιστοποίηση της συνολικής εργασίας μέσω οργάνων μέτρησης.
 
ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. Σε όλα τα στάδια πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές εγκατάστασης και σύντηξης οπτικών καλωδίων. Μικρές λεπτομέρειες μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων και κατ’ επέκταση να καθορίσουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων και κατ’ επέκταση να προκαλέσουν προβλήματα στις συνδεσμολογίες, επιφέροντας συνέπειες, όπως η απώλεια δεδομένων. Η μεγαλύτερη έμφαση δίδεται στην καθαριότητα σε όλες τις διαδικασίες.
 
Facts & Figures

 

 

  • Η ομάδα τεχνικών της RedMax Technologies αποτελείται από 20 άτομα
  •  Στην παρούσα φάση, η εταιρεία ασχολείται με 5 κύρια έργα. Στα 3 από αυτά εκτελούνται εργασίες σε δεκάδες  data centres
  •  Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 12 οχήματα
 
*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο IN Business Οκτωβρίου 2018.
 
 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One