Δ. Συλλούρης: Η Κύπρος μπορεί να γίνει FinTech Hub

Στις δυνατότητες της Κύπρου να καταστεί FinTech (financial technologies) Hub αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης στη διοργάνωση Cyprus FinTech Expo 2.0 που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Πιο συγκεκριμένα εξήγησε πως η ιδιαίτερη δυναμική της Κύπρου στον τομέα των υπηρεσιών, η γεωγραφική της θέσης, οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η ραγδαία ανάπτυξη που καταγράφεται σε διάφορους τομείς, αλλά και το νομικό πλαίσιο που υπάρχει είναι στοιχεία που ευνοούν το νησί μας να καταστεί κόμβος παροχής λύσεων και υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Παράλληλα το ότι όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί μπήκαν σε μια ροή για να αποτρέψουν το anti- money laundering, επεσήμανε πως η Κύπρος δεν αποτελεί πλέον ένα παράδεισο anti-money. Αντιθέτως.

Σε μια στιγμή όπου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενώνουν δυνάμεις για να πάει η Κύπρος ουσιαστικά μπροστά ψηφιακά μιλάμε ξεκάθαρα για μια νέα εποχή πραγμάτων, σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αντιληφθεί νωρίς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που είναι η ψηφιακή αλλά και πόσο μπορούν να επωφεληθούν κυπριακή κοινωνία, οικονομία και πολιτεία. Μάλιστα ήδη προβαίνει σε ανάλογες δράσεις εξέλιξης όπως η διοργάνωση συνεδρίων που εστιάζουν στο πεδίο αυτό. Ταυτόχρονα είναι πρόθυμη να διαδραματίσει καίριο ρόλο για να ψηφίσει το ανάλογο πλαίσιο, καθώς η Κύπρος μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην νέα επανάσταση που βιώνουμε.

Προς αυτή την κατεύθυνση αυτό κάλεσε όλους να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και με ευελιξία και συνεργασία να βοηθήσουν στο να αποκτήσει η χώρα μας το δικό της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από τις νέες τεχνολογίες στο πεδίο του FinTech και ευρύτερα.

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας