Στην Κύπρο το TechCamp του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχονται αιτήσεις από όλη την Κύπρο για συμμετοχή σε ένα διήμερο TechCamp με τίτλο «Digital Citizenship in the Disinformation Age» που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το TechCamp Cyprus στοχεύει στο να βοηθήσει τους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες για το παρόν και το μέλλον, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της αυξανόμενης επιρροής των ψηφιακών μέσων και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει. Μέσω διαδραστικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με διεθνείς ειδικούς και επαγγελματίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με στόχο να βελτιώσουν την ψηφιακή τους παιδεία, επαγρύπνηση, τεχνολογικές δεξιότητες, και να αναπτύξουν μεθόδους αναγνώρισης και αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.
Το TechCamp Cyprus θα φιλοξενήσει 80 συμμετέχοντες, 40 από την Κύπρο και οι υπόλοιποι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι νέοι με ηγετικές ικανότητες, κοινωνικοί επιχειρηματίες, επίδοξοι και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, και άτομα με επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, οι οποίοι μέσω της τεχνολογίας προσδοκούν να έχουν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης στις κοινότητές τους.

Η διαδικασία επιλογής έχει αρχίσει και οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρι τη 5η Νοεμβρίου 2018. Για να είναι επιλέξιμοι, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 35 ετών και να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Θα διατεθεί χρηματοδότηση για μελλοντικά προγράμματα συνέχισης του Tech Camp για ομάδες ή άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TechCamp Cyprus και για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.techcamp.unic.ac.cy.

Τα TechCamps είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Γραφείο Διεθνών Προγραμμάτων Πληροφόρησης (IIP) του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθέιι περισσότερα από 60 TechCamps σε όλο τον κόσμο από το 2010, εκπαιδεύοντας πάνω από 3.200 συμμετέχοντες από περισσότερες από 110 χώρες.

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»