200 άτομα η Κυπριακή Αποστολή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) μόλις ανακοίνωσε τον εντυπωσιακό αριθμό ατόμων που θα ταξιδέψουν στην Εσθονία για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX! 200 άτομα, διοργανωτές, εθελοντές και διαγωνιζόμενοι από 6 χρονών με τους προπονητές-εκπαιδευτές  και τις οικογένειες τους   αποτελούν την Κυπριακή μας αποστολή στο Robotex International που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018.
 
Ο 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex διοργανώθηκε από το CCS με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον ΟΝΕΚ  ως συνδιοργανωτές, υπό την αιγίδα του Digital Champion, με τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη και την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter. Στο Robotex Cyprus που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετείχαν 871 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες. Οι 125 νικητές του διαγωνισμού που βραβεύτηκαν το Σεπτέμβριο σε ειδική Τελετή, κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex.
 
Έτσι, τέλος του Νοέμβρη οι περισσότεροι με δικά τους έξοδα θα ταξιδέψουν για την πιο μαγική εμπειρία ρομποτικής. Το CCS, ενώ έχει πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση των εθνικών αποστολών που εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνείς διαγωνισμούς στους τομείς των Τεχνολογιών, Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ – ICT) , είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει τέτοια απήχηση από το ευρύ κοινό. Ο εντυπωσιακός αριθμός της Κυπριακής αποστολής στην Εσθονία αποδεικνύει ότι οι μη κερδοσκοπικοί στόχοι του CCS για αναβάθμιση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και προσέλκυση νέων σε τομείς STEM γενικότερα έχουν επιτευχθεί.
 
Καλή επιτυχία στη ρομποτική ομάδα μας! Ακολουθήστε ενημερώσεις για το Διαγωνισμό και άλλες εκδηλώσεις μας (ειδικότερα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής -16-25/11/18) στο www.robotex.org.cy και στα κοινωνικά δίκτυα.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One