Cablenet: Επέκταση δικτύου και μεταμόρφωση τηλεοπτικής πλατφόρμας

Επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων το 2019 από την Cablenet για ολική μεταμόρφωση της τηλεοπτικής πλατφόρμας, ενώ ολοκληρώνεται το 2018 η επέκταση του δικτύου εντός των περιοχών Λευκωσίας και Λεμεσού με το 2019 να σηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου στην Πάφο. Παράλληλα, όπως επισημαίνει στο InBusinessNews, o chief commercial officer της εταιρείας Περικλής Θεοδωρίδης, η Cablenet «προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες και είμαστε πραγματικά οι μόνοι που προσφέρουμε υψηλές ταχύτητες σε πολύ οικονομικές τιμές για οικιακούς συνδρομητές, με τις WOW προσφορές που έχουμε να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές».​
 
Επέκταση δικτύου
Πριν από τα τέλη του 2018, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, η Cablenet θα καλύψει με το ιδιόκτητο δίκτυο της αρκετές περιοχές της Λευκωσίας και συγκεκριμένα το Δάλι όπως επίσης και την περιοχή Πολεμίδια στη Λεμεσό. Το 2019 θα αρχίσει η επέκταση του δικτύου στην πόλη της Πάφου και την Γεροσκήπου σε ό,τι αφορά την σταθερή επικοινωνία, τηλεόραση και ευρυζωνικότητα. Μάλιστα, η επέκταση αυτή θα γίνει με τεχνολογίες νέας γενιάς που θα δίνουν πολύ ψηλές ταχύτητες στον καταναλωτή, στην ζώνη του διαδικτύου. 

Σε ό,τι αφορά τις ταχύτητες, ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε πως οι ταχύτητες σήμερα αρχίζουν από 50 megabit και αγγίζουν μέχρι και τα 180 megabit για οικιακούς πελάτες, ενώ υπάρχουν και εταιρικά προϊόντα που η ταχύτητα φτάνει το 1 gigabit.

Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: Ο κόσμος επιστρέφει στην αγορά γης

Διαβάστε ακόμα: Ο Αθανάσιος Ορφανίδης ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής

Μεταμόρφωση τηλεοπτικής πλατφόρμας
Την ίδια ώρα, εντός του 2019 η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε νέα συστήματα για ολική μεταμόρφωση της τηλεοπτικής της πλατφόρμας και εμπειρίας που προσφέρει στον καταναλωτή. «Δηλαδή να φύγουμε από αυτό που έχουμε σήμερα και την εμπειρία που έχει ο χρήστης σήμερα, που είναι κάτι καλό μεν απλό δε. Θέλουμε να δώσουμε μια πολύ υψηλού επιπέδου εμπειρία στους χρήστες, οπόταν επενδύουμε σε καινούργιες και τεχνολογικά ανώτερες τηλεοπτικές πλατφόρμες που θα μας ανοίξει τους ορίζοντες για να μπορέσουμε να δώσουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες τηλεόρασης, με multiscreen, tv everywhere, αλλά πάντοτε με πολύ υψηλή HD ποιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης. Η όλη τηλεοπτική εμπειρία αλλάζει και θα πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά. 
 
Παράλληλα, αναβαθμίζεται και το τηλεοπτικό περιεχόμενο που προσφέρει η Cablenet. Στην υφιστάμενη πλατφόρμα προσφέρονται αποκλειστικά δυο νέα κανάλια. Πρόκειται για το 7SportsTV HD που μεταδίδει το γαλλικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και κύπελλο, τον ιππόδρομο και άλλα τοπικά αθλήματα της Κύπρου. Στόχος της Cablenet, ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης είναι η προώθηση και προβολή τοπικών αθλημάτων που δεν είναι ευρέως γνωστά αλλά υπάρχει κοινό που θέλει να τα παρακολουθεί. Επίσης, υπάρχει και το νέο κανάλι cablenet1 το οποίο μεταδίδει κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές επί 24ώρου βάσεως. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από το καλοκαίρι του 2019 αναβαθμίζεται περαιτέρω το αθλητικό περιεχόμενο της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Cablenet καθώς απέκτησε για πέντε χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας ποδοσφαιρικών αγώνων των ομάδων ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ερμή, Πάφου και Καρμιώτισσας. Με τη στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε με την PrimeTel για αναμετάδοση του περιεχόμενου της από την πλατφόρμα της Cablenet, κάτι το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2019, οι συνδρομητές της Cablenet (υφιστάμενοι και καινούργιοι) θα μπορούν να παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες των Αποέλ, Ανόρθωσης, Ομόνοιας, ΑΕΚ, Πάφου, Ερμή και Καρμιώτισσας, όπως επίσης και τα ανώτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ισπανίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

Αναφορικά με τη στρατηγική συμφωνία με την PrimeTel, ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε πως «είμαστε ένας μικρός χώρος και αν δεν συνεργαστείς για να προσφέρεις ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο στο κομμάτι του αθλητικού περιεχομένου προς τους πελάτες σου, θεωρώ ότι κάνεις κακό τόσο του εαυτού σου όσο και στους καταναλωτές».

Κινητή τηλεφωνία
Το πακέτο της Cablenet ολοκληρώνεται με το προϊόν της κινητής της τηλεφωνίας, συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες σταθερής που προσφέρει. Όπως μας ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, συνεχώς εντάσσονται καινούργια προϊόντα στην κινητή τα οποία είναι στοχευμένα κυρίως στους υφιστάμενους πελάτες. «Μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και σε καινούργιους πελάτες, αλλά προσπαθούμε να τις εντάξουμε μέσα από ειδικές προσφορές για τους υφιστάμενους μας πελάτες, σαν 4Play (Quattro) και πάντοτε με γνώμονα να δώσουμε κάτι καλύτερο στον καταναλωτή, αρκετά οικονομικό για να προσελκύονται οι καταναλωτές. Οι WOW προσφορές μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για νέους συνδρομητές».

Παράλληλα, ο chief commercial officer της Cablenet επεσήμανε πως η εταιρεία επενδύει συνεχώς και στην κινητή ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστική και στον συγκεκριμένο τομέα. Χρησιμοποιείται μεν το δίκτυο της Cyta στην κινητή τηλεφωνία, αλλά χρησιμοποιείται το intelligence της εταιρείας ώστε να δημιουργούνται προϊόντα και να παρέχει υπηρεσίες. 

Αξιοσημείωτο αποτελεί και το γεγονός ότι όλες οι υπηρεσίες και προϊόντα προσφέρονται στους καταναλωτές κάτω από την ομπρέλα ενός ενιαίου λογαριασμού.

Δειτε Επισης

Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών