Monaco Telecom: Το Μονακό η πρώτη χώρα στον κόσμο που λειτουργεί δίκτυο 5G με πλήρη κάλυψη

Η Monaco Telecom, ο μοναδικός μέτοχος της ΜΤΝ Κύπρου, παρουσίασε στις 27 Σεπτεμβρίου στη διεθνή κοινότητα το μεγαλόπνοο της project να καταστήσει το Μονακό την πρώτη χώρα στον κόσμο που καλύπτεται πλήρως από το προηγμένο τεχνολογικά δίκτυο 5G.

Το δίκτυο 5G σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες. Η ποιότητα και οι απίστευτα υψηλές ταχύτητες που προσφέρει, σηματοδοτούν μόνιμες, θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Η αξιοποίηση του δικτύου προβλέπεται να αλλάξει δραστικά την εργασία και την καθημερινότητα μας, ειδικά σε κλάδους όπως η υγεία, οι μεταφορές και η ναυτιλία.

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την υπογραφή της συνεργασίας με την Huawei, η Monaco Telecom αποκάλυψε το δίκτυο 5G με εντυπωσιακό τρόπο, στην «καρδιά» του φημισμένου “Monaco Yacht Show”.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Πριγκιπάτο του Μονακό θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα λειτουργεί με δίκτυο 5G σε εθνικό επίπεδο. Το δίκτυο αναμένεται να είναι έτοιμο και να φιλοξενήσει τα πρώτα εμπορικά τερματικά που μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την τεχνολογία, στα μέσα του 2019.

Ως πρώτο παράδειγμα των εντυπωσιακών δυνατοτήτων του ασύρματου δικτύου 5G, ένα drone συνδεδεμένο με το δίκτυο πέταξε πάνω από την πρώτη αγορά στον κόσμο για γιοτ, εκπέμποντας ζωντανά βίντεο 360 μοιρών - υψηλής ανάλυσης  σε συσκευές ψηφιακής πραγματικότητας (VR), επιδεικνύοντας τις τεράστιες προοπτικές του δικτύου. Τον έλεγχο του drone και της εικόνας είχε, από μια συσκευή VR, ο Πρίγκηπας Αλβέρτος Β’.

Για να καλύψει το Μονακό με το δίκτυο 5G, η Μonaco Telecom εγκατέστησε σε ολόκληρη τη χώρα δίκτυο οπτικών ινών, δημιουργώντας κόμβους ικανούς να καλύψουν τόσο τις σημερινές ανάγκες αλλά και να μπορούν να ανταποκριθούν σε μελλοντικές ανάγκες.

Οι προθέσεις και το όραμα της Monaco Telecom για την Κύπρο εκφράστηκαν σε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Martin Peronnet: «Η Κύπρος και το Μονακό έχουν παρόμοιες αγορές και γενικά μοιάζουν πολύ. Ελκύουν το ίδιο είδος τουρισμού αλλά και το κοινό το οποίο υπηρετούν έχει υψηλές απαιτήσεις. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την σκληρή δουλειά των ανθρώπων της ΜΤΝ Κύπρου και τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε σύντομα να βρισκόμαστε σε θέση να κάνουμε ρηξικέλευθες κινήσεις στην Κύπρο, όπως κάνουμε συνεχώς στο Μονακό. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις εργασίες και την παρουσία της εταιρείας στο νησί».

Η Monaco Telecom διαθέτει την εμπειρία, τους πόρους και την τεχνογνωσία να πετυχαίνει τεχνολογικά άλματα και να χαράζει την πορεία στο ψηφιακό μέλλον σε όποια χώρα και αν βρίσκεται.
 

 

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023