Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Masterclass του προγράμματος Startups4Peace με τον Φινλανδό επενδυτή Valto Loikkanen

Νέοι επιχειρηματίες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου ήρθαν κοντά στο πλαίσιο του δεύτερου Masterclass του Startups4Peace το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 μ.μ. μέχρι τις 18:00 στο Goethe-Institut στην Λευκωσία.

Οι δέκα νεοφυείς ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στη φάση επιτάχυνσης του προγράμματος  Startups4Peace,  συμμετείχαν στο δεύτερο εξειδικευμένο σεμινάριο με σκοπό να καλλιεργήσει τις ικανότητες των ε/κ και τ/κ επιχειρηματιών στις μεθοδολογίες Παρουσίασης σε επενδυτές (Pitching) και Ανάπτυξης (Growth hacking). 

Ο Φινλανδός Valto Loikkanen, επενδυτής και ιδρυτής της Grow VC Group, εταιρείας επενδύσεων υψηλού ρίσκου, μετέδωσε τις γνώσεις του σε θέματα επενδύσεων και παρουσίασης σε επενδυτές. Οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι επιχειρηματίες συζήτησαν με τον κ. Loikkanen και έλαβαν σχόλια και αποτελεσματικό feedback για τις ιδέες τους.

O Φινλανδός Πρέσβης στη Λευκωσία κ.Timo Heino καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, και τους ευχαρίστησε για το πνεύμα συνεργασίας και τον ζήλο που δείχνουν στο σκοπό του Startups4Peace. Ο κ. Arttu Makipaa, Επικεφαλής Συνεργασίας του EU Programme Support Office της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που η πρωτοβουλία Startups4Peace την οποία στηρίζουν, απτά αυξάνει τις επαφές μεταξύ των δυο κοινοτήτων και συνεισφέρει πρακτικά στην συμφιλίωση και κατανόηση. 

Στο δεύτερο masterclass συμμετείχαν οι startups του προγράμματος Startups4Peace που προχώρησαν στην επόμενη φάση:
  1. Blendy
  2. Colive
  3. CyArtHub
  4. Dervish & Katie
  5. Donti
  6. Gnous
  7. Loacal
  8. Planmytrip
Οι ομάδες που ξεχώρισαν προχωρούν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) που τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν περισσότερο την επιχειρηματική τους ιδέα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων μεντόρων της startup επιχειρηματικότητας, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα masterclasses για startups και bootcamps. Οι ομάδες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στο Pitch Battle - τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα αναδείξει τις νικήτριες startup ομάδες του προγράμματος. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Ελσίνκι στην Φιλανδία για το SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα startups στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018.

Το Startups4Peace διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus με τη σημαντική στήριξη του EU Infopoint που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο χώρος διεξαγωγής των masterclasses είναι ευγενή χορηγία του Goethe-Institut.

Η Επιδίωξη του Startups4Peace
Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξήσει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.
 

 

 

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης