Παραιτείται σε ένα χρόνο ο ιδρυτής της Alibaba

InBusinessNews  11/09/2018 17:00
Παραιτείται σε ένα χρόνο ο ιδρυτής της Alibaba

Παραιτείται σε ένα χρόνο ο ιδρυτής της Alibaba

InBusinessNews  11/09/2018 17:00
Ο Jack Ma, ο δισεκατομμυριούχος της κινεζικής διαδικτυακής βιομηχανίας ανακοίνωσε πως τον επόμενο χρόνο θα παραιτηθεί από την θέση του εκτελεστικού προέδρου της Alibaba, δίνοντας χώρο στην επόμενη γενιά της εταιρείας.

RELATED ARTICLES


"Καμία εταιρεία δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στους ιδρυτές της", δήλωσε ο Ma σε επιστολή του την Δευτέρα σε πελάτες, υπαλλήλους και μετόχους της εταιρείας.
"Λόγω των φυσικών ορίων ενός ατόμου, κανείς δεν μπορεί να είναι πάντα πρόεδρος και Διευθύνον Συμβούλος."
 
Ο ΜΑ πρώην δάσκαλος αγγλικών, ξεκίνησε την Alibaba (BABA) στο διαμέρισμά του, πριν από δύο δεκαετίες και κατάφερε να κτίσει μια επιχείρηση 420 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο CEO Daniel Zhang θα αντικαταστήσει τον Μα σε 12 μήνες από τώρα.

Ο Μα με καθαρή περιουσία περίπου 40 δις. είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα. Με υψηλό προφίλ,είναι ομιλητής  σε πολλά συνέδρια ανά τον κόσμο, έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με παγκόσμιους ηγέτες.   

«Οι δάσκαλοι θέλουν πάντοτε τους μαθητές τους να ξεπεράσουν, έτσι είναι το σωστό … για μένα και την εταιρεία σκοπός είναι να αφήσουμε τους νεότερους και πιο ταλαντούχους ανθρώπους να αναλάβουν τους ηγετικούς ρόλους.
 
Clark Kent και Superman

Ο Zhang, ο οποίος είναι 46 ετών, προσχώρησε στην Alibaba το 2007 και κατείχε μια σειρά από ανώτερους διοικητικούς ρόλους πριν αναλάβει τη θέση του CEO το 2015.
«Ο Ντάνιελ είναι άτομο με χαμηλό προφίλ είναι πιο Clark Kent ενώ ο Jack είναι ο Σούπερμαν ", δήλωσε ο Duncan Clark, συγγραφέας του" Alibaba: The House That Jack Ma Built ".

Ο Ma παραιτήθηκε από τον ρόλο του CEO το 2013 και τα τελευταία χρόνια βρήκε χρόνο για να εργαστεί σε άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της φιλανθρωπίας αλλά και υποδύοντας ένα ρόλο σε ταινία kung fu.

Την Δευτέρα γιορτάζοντας τα 54α γενέθλια του ανέφερε πως θέλει να επιστρέψει στην εκπαίδευση τονίζοντας πως ακόμη είναι νέος και έχει αρκετά όνειρα.
 
Ακόμη και μετά την αποχώρηση του από το ανώτατο διοικητικό συμβούλιο και το διοικητικό συμβούλιο της Alibaba, αναμένεται να συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον της εταιρείας μέσω της συμμετοχής του στην Alibaba Partnership, μια ομάδα 36 ατόμων που θα μπορούν να διορίσουν την πλειοψηφία των διευθυντών στο διοικητικό συμβούλιο.
 
«Δεν έχει σημασία τι είναι ο τίτλος του, αυτός θα έχει πάντα τον ιδρυτικό δρόμο που πιστεύει μέσα στην εταιρεία και την αγορά», είπε ο Clark.
 
Η ανακοίνωση της αναχώρησής του έρχεται σε αβέβαιο χρόνο για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Τα αποθέματα της Alibaba και άλλων κορυφαίων εταιρειών έχουν πληγεί από τις ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας της Κίνας και τον αυξημένο έλεγχο του Πεκίνου στον τομέα.
 
Εν μέσω της αναταραχής, η δωδεκάμηνη περίοδος πριν από τη μεταβίβαση από τον Ma στον Zhang θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση της Alibaba, ανέφερε ο Karen Chan.
 
cnn.com
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας