To δίκτυο Fiber θέτει νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

H διείσδυση της ψηφιακής τεχνολογίας στον επιχειρηματικό κόσμο είναι πλέον γεγονός. Οι επιχειρήσεις καλούνται να συμβαδίσουν με τις νέες τεχνολογίες και να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία που τους προσφέρονται ώστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. 
 
Ο ρόλος λοιπόν των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών , των δικτύων και των υπηρεσιών  που μπορούν να προσφέρουν, κρίνεται καθοριστικής και σίγουρα ζωτικής σημασίας. Τα δίκτυα νέας γενιάς, όπως το δίκτυο οπτικών ινών, Fiber, παρέχουν αδιάκοπη διαδικτυακή σύνδεση  με ιδιαίτερα γρήγορες ταχύτητές. Έτσι, αυξάνουν τις δυνατότητες μιας επιχείρησης, μειώνοντας συνάμα το χρόνο που χρειάζεται μια εργασία για να διεκπεραιωθεί. Μέσω του νέου δικτύου Fiber παρέχονται υπέρψηλες ταχύτητες  που μέσω τους επιτυγχάνεται ταχύτερη αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, άριστης ποιότητας σε εικόνα και φωνή, που  διευκολύνουν την επικοινωνία κάθε επιχείρησης. Παράλληλα, το δίκτυο Fiber δίνει τη δυνατότητα  γρήγορης και χωρίς καθυστέρηση πρόσβασης στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές στο Cloud.
 
Είσοδος στη ψηφιακή οικονομία με το δίκτυο οπτικών ινών.
Με το νέο δίκτυο οπτικών ινών που αναπτύσσεται από τη Cyta  και με ταχύτητες που φτάνουν  μέχρι 1 Gbps, η Κύπρος καθίσταται ως ένας από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς παγκοσμίως. Χάρη στο εξελιγμένο αυτό δίκτυο προσφέρονται υπηρεσίες που όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητά, αλλά αυξάνουν και την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Γεγονός που συμβάλει στην δημιουργία και ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αξιοσημείωτο είναι πως μια αύξηση της ευρυζωνικότητας κατά 8-10% μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ μιας χώρας έως και 1,5% και να ωφελήσει την οικονομία.
 
Πρόκειται για μια επένδυση εθνικής σημασίας, αφού το νέο μοναδικό παγκύπριο δίκτυο της Cyta συνεισφέρει σημαντικά όχι μόνο στον τομέα της επικοινωνίας αλλά και στην οικονομία. Επίσης, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud, την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, την Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά.
 
Τεχνολογίες που κάνουν την καθημερινότητα πιο «έξυπνη» και αλλάζουν τον τρόπο με τον όποιο λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα των εταιριών εξαρτάται πλέον από την άμεση και αποτελεσματική υιοθέτηση των νέων εργαλείων που προσφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας.
 
Η μεταφορά της Κύπρου στην νέα ψηφιακή εποχή θα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: την κοινωνική και οικονομική πρόοδο του τόπου .
 
 
 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση