Το παγκύπριο δίκτυο Fiber έρχεται για να μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, βρισκόμαστε ενώπιον των τεχνολογικών επιτευγμάτων και μπορούμε πια να τα κοιτάμε κατάματα κι όχι από απόσταση. Η Κύπρος σύντομα θα είναι θέση να απολαμβάνει μια διαδικτυακή σύνδεση με ασύλληπτες, μέχρι σήμερα, ταχύτητες της τάξης του 1 Gigabit το δευτερόλεπτο, αδιάκοπα και χωρίς σφάλματα. Χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών που μας έρχεται από τη Cyta και αναπτύσσεται για ολόκληρη την Κύπρο, καθώς και στις δυνατότητες που φέρνει μαζί του, η ανάγκη για επικοινωνία τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην επιχείρηση, θα  αποκτήσει μια εντελώς νέα και σαφώς μεγαλύτερη διάσταση.
 
Τι σημαίνει αυτό για τον καθένα από μας;
Σε πρακτικό επίπεδο, μέσω των υψηλότερων ταχυτήτων ευρυζωνικής σύνδεσης και του αξιόπιστου δικτύου της Cyta, η εμπειρία χρήσης των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζεται σημαντικά. Για πρώτη φορά, μέσω του δικτύου οπτικών ινών, θα προσφερθούν πολύ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα αποστολής και λήψης μεγάλων αρχείων, γρήγορα και αδιάλειπτα, εξαιρετικής ποιότητας φωνή, υψηλής ευκρίνειας εικόνα τηλεόρασης και video conferencing, καθώς και low latency για gamers σε διαδικτυακά παιχνίδια.
 
Νέες προοπτικές για τους επιχειρηματίες
Τα στελέχη κάθε επιχείρησης θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα, εντός και εκτός γραφείου, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές. Παράλληλα, η συνεργασία και η επικοινωνία της επιχείρησης με τους πελάτες της, γίνεται πιο διαδραστική. Ο χρόνος αποστολής και λήψης μεγάλου όγκου αρχείων ελαχιστοποιείται, ενώ δίνεται η δυνατότητα οι υπάλληλοι του οργανισμού να μοιράζονται αρχεία πολλών MG με εξωτερικούς συνεργάτες, στο Cloud. Μια τεχνολογική δυνατότητα, η οποία μπορεί να διευρύνει σημαντικά τους τομείς δραστηριοποίησης μιας επιχείρησης.
Οι καθημερινές εργασίες θα τρέχουν με εντυπωσιακές ταχύτητες κι αυτό αρκεί για να αυξήσει την αποδοτικότητα και λειτουργικότητα των επιχειρήσεων, ειδικά στη σημερινή εποχή, που κάθε λεπτό μετράει, επαληθεύοντας τη λαϊκή ρήση, ‘ο χρόνος είναι χρήμα’! Οι δυνατότητες που ανοίγονται με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικά υπηρεσιών, είναι ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο, όπου διευρύνονται σημαντικά οι  δραστηριότητες που μπορεί να επιλέξει μια εταιρεία, μιας και μέσω ενός ταχύτατου και αδιάλειπτου δικτύου, η παγκόσμια αγορά θα είναι πλέον ακόμη πιο προσβάσιμη.   
 
Μια επένδυση, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Το δίκτυο Fiber που αναπτύσσεται από τη Cyta είναι το μοναδικό δίκτυο το όποιο θα φτάνει τόσο στο σπίτι όσο και στην επιχείρηση, με στόχο σταδιακά να καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό του νησιού. Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας επένδυση, με εθνική σημασία, η οποία θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Τo δίκτυο Fiber συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά. Επιπλέον, διευκολύνει και απλοποιεί πολλαπλές πτυχές της καθημερινότητας και της επιχειρηματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στο καινοτόμο δίκτυο οπτικών ινών της Cyta, η Κύπρος καθιερώνεται ως ένας από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς διεθνώς.
 
Η επόμενη μέρα
Το καινοτόμο δίκτυο Fiber της Cyta, το όποιο φτάνει ταχύτητες μέχρι και 1Gigabit το δευτερόλεπτο, θα συμβάλει άμεσα στην ανάπτυξη τομέων άρρηκτα συνδεδεμένων με την τεχνολογία όπως η εκπαίδευση, η επιστήμη, η οικονομία η ιατρική, η επιχειρηματικότητα κ.λπ. Για παράδειγμα, τα επόμενα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένονται στον τομέα της ιατρικής, τα οποία βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, αναμένεται πως θα έχουν ως αποτέλεσμα, πρωτοποριακές λύσεις στην περίθαλψη, ενώ με την εδραίωση των δικτύων νέας γενιάς, όπως το δίκτυο οπτικών ινών, τα ψηφιακά εργαστήρια και σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, υποστηρίζοντας έτσι τη διά βίου μάθηση και αναβαθμίζοντας συνάμα το επίπεδο εκπαίδευσης γενικότερα. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι το δίκτυο Fiber είναι ικανό να υποστηρίξει οποιοδήποτε νέο τεχνολογικό επίτευγμα για τα επόμενα 50 χρόνια. Το σημαντικότερο είναι όμως, ότι και η Κύπρος θα μπορεί σαν χώρα να απολαμβάνει όλες αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες, με τους ρυθμούς ανάπτυξής της να φτάνουν εντυπωσιακές ταχύτητες, σαν αυτές του μοναδικού παγκύπριου δικτύου οπτικών ινών από τη Cyta. 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»