O μεγαλύτερος Παγκόσμιος Διαγωνισμός πράσινων επιχειρηματικών ιδεών αρχίζει με ένα διήμερο Boot Camp

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Boot Camp του ClimateLaunchpad 2018, το οποίο διεξήχθη στην Ακτή του Κυβερνήτη, το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Ομάδες που εκπροσωπούν 9 πράσινες ιδέες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της Chrysalis LEAP και εκπροσώπους από την PwC Κύπρου, την Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), τη Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες και τα Αρτοποιεία Πανδώρα. Στο Boot Camp παρευρέθηκε και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες με την ομιλία της η NanoWeld, ομάδα που συμμετείχε παλαιότερα στο διαγωνισμό, καθώς επίσης και στον επιταχυντή του Climate-KIC και η οποία έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών. 
 
Οι ομάδες συνεχίζουν να  προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Εθνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στην Λευκωσία. Μέχρι τότε, θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που στοχεύουν στην περαιτέρω προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον Τελικό. Στον Τελικό θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Οι τρεις επικρατέστερες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο, συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στο Εδιμβούργο  της Σκωτίας. Εκεί θα επιλεγούν 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως τις Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, την Αειφόρο Χρήση Γης, την Αειφόρο Παραγωγή και τις Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.
 
Το ClimateLaunchpad, που έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργανώνεται σε Κύπρο και Ελλάδα από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Η έκδοση του 2018 λαμβάνει μέρος σε περισσότερες από 45 πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη Βραζιλία, την Πράσινη Ακτή, το Καζακστάν, τη Μαλαισία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία και την Τανζανία να αποτελούν τα νέα μέλη του φετινού διαγωνισμού. Η συμμετοχή στο ClimateLaunchpad είναι δωρεάν.
 
Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. O κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας αλλά και του τομέα της πράσινης τεχνολογίας στη χώρα μας και συμπλήρωσε. «Όλοι εμείς στην PwC Κύπρου νοιαζόμαστε. Νοιαζόμαστε για την κοινωνία, τους νέους ανθρώπους, την καινοτομία, ώστε να φτιάξουμε μαζί έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε με μεγάλη χαρά για ακόμη μια χρονιά το διαγωνισμό  ClimateLaunchpad 2018, μέσα από μια σειρά ενεργειών αλλά και την εθελοντική εμπλοκή των ανθρώπων μας.» 
 
Μέγας χορηγός του προγράμματος για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Ως πρωτοπόρος στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων παγκοσμίως, η BSM δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Η BSM με υπερηφάνεια υποστηρίζει μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει την ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Παρακολουθώντας την αύξηση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω των προγραμμάτων του οργανισμού Chrysalis LEAP, η BSM είναι στην ευχάριστη θέση να συμβάλλει για τρίτη συνεχή χρόνια σαν κύριος χορηγός ενός τόσο σημαντικού προγράμματος,» δήλωσε η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.
 
Χορηγός του προγράμματος, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι επίσης  το δικηγορικό γραφείο Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες.

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023