Η Κύπρος στο προσκήνιο των τηλεπικοινωνιών

Δελτίο Τύπου  17/05/2018 17:00
Η Κύπρος στο προσκήνιο των τηλεπικοινωνιών

Η Κύπρος στο προσκήνιο των τηλεπικοινωνιών

Δελτίο Τύπου  17/05/2018 17:00
Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Κύπρο και οι προβλέψεις για ανάπτυξη 4%-4,5% τη διετία 2018-2019 σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας τόσο στους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας όσο και στους πολίτες. Μια από τις αιτίες για τη συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης είναι τα άλματα προόδου που έχει κάνει η Κύπρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. 

RELATED ARTICLES


Η χώρα έχει καταστεί συνώνυμο της καινοτομίας και της ραγδαίας ανάπτυξης όσον αφορά τα δίκτυα και τις υποδομές, γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της χώρας αλλά και τη σχετικά πρόσφατη οικονομική και τραπεζική κρίση. Μάλιστα, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συνδεσιμότητας που προσφέρει η χώρα αποτελούν σημαντικό παράγοντα για επενδυτές που βλέπουν το νησί ως ιδανική βάση για τις επιχειρήσεις τους. Ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον, γεωπολιτική θέση και στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών συνθέτουν ένα ελκυστικό πακέτο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΜΤΝ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο 4G δίκτυο στη χώρα φέρει την υπογραφή της. Με 93% πληθυσμιακή κάλυψη, η ΜΤΝ φέρνει ακόμη πιο κοντά τις απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, η συνεχής αναβάθμιση του δικτύου της ΜΤΝ προσφέρει στους συνδρομητές της διπλάσιες ταχύτητες, αφού η αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου άγγιξε το 100%. Την ίδια στιγμή, οι συνδρομητές της ΜΤΝ επωφελουνται από τις διπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο που προσφέρει η ΜΤΝ.

Τα 20 και πλέον εκατομμύρια που έχει προϋπολογίσει για το 2018 η ΜΤΝ έρχονται ως συνέχεια των επενδύσεων που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που είναι απαραίτητο για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό οποιασδήποτε χώρας. Με 1.280 χιλιόμετρα οπτικές ίνες ήδη σε κάθε μήκος και πλάτος της Κύπρου, το δίκτυο αναμένεται να φτάσει τα 1.400 χιλιόμετρα κατά την ολοκλήρωσή του. 

Η ψηφιακή εποχή έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και η Κύπρος δεν αποτελεί τον φτωχό συγγενή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Η ΜΤΝ, μέσω των επενδύσεών της, φέρνει την Κύπρο τον πυρήνα των εξελίξεων και τοποθετεί το νησί στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας