IDEA: Τέσσερα νέα Startups μπαίνουν στην αγορά με αξιώσεις

Με μια απλή αλλά εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του εκκολαπτηρίου νεοφυών επιχειρήσεων, IDEA. Στο επίκεντρο της προσοχής όλων , οι τέσσερεις ομάδες που διακρίθηκαν και συγκεκριμένα οι ΜyBook Heroes, Guardian Angel Mobile Health Application,  Gnous Labs και Syndeseas Integrated Solutions Ltd. Παρόντες στην τελετή, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου J.P.Hourican, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας,  εκπρόσωποι διαφόρων Πρεσβειών, Ανώτεροι Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου, Στρατηγικών Εταίρων, επιχειρηματιών αλλά και πολλών εκπροσώπων της κοινότητας των startups. 

O υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης , ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέφερε την στήριξη της Κυβέρνησης προς την κοινότητα των startups. Έδωσε , δε την υπόσχεση ότι η βοήθεια αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
 
 Ο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, John P. Hourican,  αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενθαρρυνθούν οι νέοι ώστε να ασχοληθούν με τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τα ωφελήματα , είπε θα είναι πολλαπλά για τους ίδιους, την οικονομία της χώρας αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Πριν από την τελετή αποφοίτησης προηγήθηκαν 9 μήνες εντατικής δουλειάς από όλους τους εμπλεκόμενους . Μεταξύ άλλων , εκπαίδευση και καθοδήγηση των ομάδων από εξειδικευμένους συνεργάτες, παροχή γραμματειακών και  επαγγελματικών υπηρεσιών , οικονομική ενίσχυση από την Τράπεζα Κύπρου και συνεχή προβολή της πορείας τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Σήμερα οι ομάδες που ξεχώρισαν  βρίσκονται πλέον σε θέση να ξεκινήσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην πραγματική αγορά , να ελκύσουν επενδύσεις αλλά και μερίδιο αγοράς στην Κύπρο και στο εξωτερικό .

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος
Το IDEA βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για το 3ο κύκλο του, έτσι ώστε το 2018 να βοηθήσει νέες ομάδες με καινοτόμες ιδέες να τις υλοποιήσουν. Η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών μέσω νεοφυών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η αλλαγή του τρόπου σκέψης μας προς την καινοτομία, είναι οι στόχοι του IDEA, και συμβάλλει έτσι, τόσο στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και στην εξέλιξη της κοινωνίας προωθώντας λύσεις με διεθνή εφαρμογή.

Το πρόγραμμα IDEA είναι μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του CIIM, ενώ στηρίζουν έμπρακτα οι Innovation/Leo Burnett, Lellos P. Demetriades Law Office, Deloitte και η CYTA. Δημιουργήθηκε με το όραμα να δώσει ώθηση στην κυπριακή επιχειρηματικότητα αλλά και δυνατότητες στα μυαλά της Κύπρου για διεθνές επέκταση.

Δειτε Επισης

Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων
Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη
Έντονος ανταγωνισμός στην ευρυζωνική πρόσβαση-Σταθερότητα στη διαδικτυακή και καλωδιακή τηλεόραση