Πτώση στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας

Μικρή πτώση παρουσίασαν το 2017 οι συνολικές συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας (PSTN), σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 καταγράφηκε μείωση  της τάξης του 37% στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Την ίδια ώρα, σημειώθηκε αύξηση των συνδέσεων ΒΒΤ και naked DSL που αντισταθμίζει τη συνεχόμενη πτώση των συνδέσεων PSTN

Βάσει των δεδομένων της ΓΕΡΗΕΤ, η σύνδεση για παροχή σταθερής τηλεφωνίας μέσω PSTN αποτελεί το κύριο μέσο στις συνδέσεις σταθερής με ποσοστό 49,29% σημαντικά μειωμένο όμως κατά 9.71% σε σύγκριση με το Α’  εξάμηνο του 2017. Οι συνδέσεις ΒΒΤ και Naked DSL ακολουθούν με 20,08% και 10,59% αντίστοιχα.

Μερίδια Αγοράς Παροχέων Σταθερής
Το 2017 συνεχίστηκε  η μείωση του μεριδίου της CYTA στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Την ίδια ώρα, τα μερίδια των άλλων παροχέων σημείωσαν αύξηση. Συγκεκριμένα το 2017 υπήρξε μείωση του μεριδίου της CYTA κατά περίπου 4% με τις εταιρείες Primetel και Cablenet να κερδίζουν μερίδιο 1% και την ΜΤΝ μερίδιο 2%.

 

 

Σύνολο Συνδρομητών Ευρυζωνικής Πρόσβασης
 Τα μερίδια των παροχέων παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2017. Η ΜΤΝ κερδίζει το μεγαλύτερο μερίδιο με αύξηση 0,6% σε σχέση με το 4 ο τρίμηνο του 2017.

 

 

Το κατά το 2017 ο αριθμός συνδρομητών ευρυζωνικής πρόσβασης αυξήθηκε κατά 17,203 συνδρομητές ή ποσοστό 6,18% σε σχέση με το 2016. 

Εξάλλου, στους “νέους” συνδρομητές,  οι παροχείς που κερδίζουν είναι η Cyta που παίρνει σχεδόν τους μισούς (49%), η Primetel (21%), και η MNT (30%).

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΡΗΕΤ, στους συνδρομητές Διαδίκτυου, IPTV/CableTV και σταθερής η Primetel και η Cyta παρουσιάζουν αύξηση με αντίστοιχη πτώση της Cablenet.

 

 

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»